13 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Ζαχάρω: Αντιδράσεις για τη μεταφορά της Λαϊκής. Τι λέει η μείζων αντιπολίτευση

Ζαχάρω: Αντιδράσεις για τη μεταφορά της Λαϊκής
Η Θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως

Η μείζων αντιπολίτευση είναι αντίθετη στην πρόταση για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στην προτεινόμενη από τη δημοτική αρχή, περιοχή της πόλης της Ζαχάρως, διότι:

Είναι επιλογή βεβιασμένη χωρίς σχέδιο καλής λειτουργίας, ασφάλειας και υπολογισμό των αρνητικών επιπτώσεων.

Θα απαλλαγεί από 17 χρόνια, ταλαιπωρίας μία περιοχή της πόλης της Ζαχάρως για να <<τιμωρηθεί>> μία άλλη γειτονιά και οι άνθρωποι που κατοικούν εκεί.

Στη νέα περιοχή θα μεταφερθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα και η αναστάτωση που έχει κουράσει τους δημότες που κατοικούν κοντά στο δρόμο που οδηγεί στον Καϊάφα .

Δεν θα έχει σωστή υγειονομική υποδομή, τουαλέτες, νερό, ούτε τον έλεγχο ασφαλείας και οικονομικό που επιβάλλεται για την εξυπηρέτηση των εμπόρων και των δημοτών.

Η δημοτική αρχή αποδεικνύεται, άλλη μία φορά ανίκανη να δώσει λύση σε βασικές λειτουργίες της πόλης και αντί να διευκολύνει επιδεινώνει την ζωή των δημοτών.

Πριν 4 μήνες καταψηφίσαμε την χωρίς σχέδιο και προετοιμασία μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς στους χώρους του Συνεταιρισμού στον ποταμό Ακίδα, μακριά από τις περισσότερες περιοχές της πόλης.

Η ηγεσία της δημοτικής αρχής ανάγκασε τους συμβούλους της στο δημοτικό
συμβούλιο να ψηφίσουν υπέρ της εγκατάστασης της Λαϊκής σε ιδιόκτητο χώρο που δεν προσφερόταν από τον ιδιόκτητη του.

Η παράταξη μας και τότε και τώρα προτείνει την εγκατάσταση της Λαϊκής στον ιδιόκτητο χώρο πρώην Αποθηκών Α.Τ.Ε και τον προαύλιο χώρο του. Είναι πρόταση προσωρινής εγκατάστασης της Λαϊκής στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι την κατασκευή μόνιμης εγκατάστασης με σύγχρονη και πολιτισμένη υποδομή και ευκολίες για τους δημότες και για τους πωλητές για να δοθεί οριστική λύση η λειτουργία αυτή της πόλης.

Το επιχείρημα ότι ο χώρος αυτός είναι κοντά στο σχολειό, ξεπερνιέται αφού στο πύργο και σε πολλές περιοχές των μεγαλουπόλεων δεν αποτελεί εμπόδιο, αντιθέτως η δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει με απόφαση ποίου διατίθεται κατά διαστήματα ο χώρος αυτός σε επιχειρηματίες και σε ποιο λογαριασμό του Δήμου κατατίθεται τα χρήματα του ενοικίου, παραδείγματος χάρη από το Λούνα Παρκ που λειτουργούσε εκεί προ μηνός και επανήλθε τώρα.

Την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων για τη Λαϊκή Αγορά είχαμε προτείνει και στο παρελθόν όταν είχε επιδοτηθεί ο Δήμος μας από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με 750.000 ευρώ για την κατασκευή ενός αυτόνομου έργου στην πρωτεύουσα του.

Είχαμε προτείνει το σοβαρό αυτό ποσόν να διατεθεί για την κατασκευή Λαϊκής Αγοράς, με σταθερές εγκαταστάσεις πώλησης, χώρους υγειονομικής εξυπηρέτησης πωλητών και πελατών και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ για να έχει ένα πρόσθετο εισόδημα ο Δήμος.

Τότε πάλι επιπόλαια και σε βάρος της πόλης αποφάσισε η παράταξη σας την ανάπλαση της εθνικής οδού χωρίς να διαθέτει μελέτες.

Όπως ήταν φυσικό δεν έγινε η ανάπλαση και για μια άλλη φορά χάθηκαν τα χρήματα από την Ζαχάρω.

Το ίδιο έγινε με τη δωρεά των 4.500.000 ευρώ για την κατασκευή του Βιολογικού Σταθμού και τόσα άλλα έργα που θα έδιναν πνοή ανάπτυξης στον τόπο και θέσεις εργασίας στους δημότες αντί θέσεις στα καφενεία και την ανεργία.

Με πληροφορίες απο το: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top