14 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Ξεκινά την Τρίτη το πρόγραμμα δακοκτονίας

Ηλεία: Ξεκινά το πρόγραμμα δακοκτονίας
Με «εντέλλεσθε»  προς τους υπεύθυνους του προγράμματος δακοκτονίας από πλευράς του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γεωργιόπουλου,
ξεκινούν την Τρίτη οι διαδικασίες για την έναρξη του πρώτου ψεκασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Οι ψεκασμοί που θα ξεκινήσουν στις αρχές της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν στους έξι από τους επτά τομείς καθώς για τον 5ο τομέα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πλευράς εργολάβων.

Από την πλευρά τους οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται να ενημερώνονται για τις ημέρες των ψεκασμών στην περιοχή τους και να υποδεικνύουν στους αναδόχους του έργου τα σημεία όπου βρίσκονται τα λιοστάσια.  

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος τόνισε ότι: «Αποφασίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί στην ενότητά μας. Στηρίζουμε εμπράκτως  το πρόγραμμα δακοκτονίας προς όφελος των παραγωγών  και της τοπικής οικονομίας.

Θωρακίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του Ηλειακού ελαιολάδου και παρά τα προβλήματα προχωρούμε με αποφασιστικότητα και ευελιξία για την επιτυχία του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος 2017».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μητρόπουλος με την σειρά του ανέφερε: «Η Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδος  από την αρχή της χρονιάς κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το πρόγραμμα δακοκτονίας να λειτουργήσει στο ακέραιο και καταφέραμε να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό από 530.000€ σε 630.000€.

Η διαρκής αναζήτηση λύσεων στα διαδικαστικά προβλήματα του προγράμματος  μέχρι σήμερα έχει αποφέρει αποτελέσματα και συγκεκριμένα από τις 7 εργολαβίες του έργου έχουν καλυφθεί οι 6 ενώ ξεκινούν οι διαδικασίες και για την κάλυψη της τελευταίας εργολαβίας.

Ωστόσο για την 5η εργολαβία (Δημοτικές Ενότητες: Φλόκα, Αρχαίας Ολυμπίας, Αρχαίας Πίσσας. Λιναριάς, Πευκών, Κάμενας, Μουριάς, Λουβρου, Βασιλακίου, Ξηρόκαμπου και Άσπρα Σπίτια) και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης εργολάβου, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ψεκασμοί θα μπορούν να εκτελεστούν με εθελοντικό έργο από οργανωμένα συνεργεία παραγωγών.

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται σύσκεψη με τους κατά τόπους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της προαναφερθείσας εργολαβίας με σκοπό να αποσαφηνισθεί ο τρόπος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προτεραιότητα στο έργο της δακοκτονίας θα δοθεί στις παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στην συνέχεια οι ψεκασμοί θα συνεχιστούν στην ενδοχώρα.

Οι αντιπεριφεριάρχες ευχαρίστησαν για την συνεργασία όλους τους συμμετέχοντες, υπηρεσιακούς παράγοντες, και εμπλεκόμενους φορείς.

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top