28 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Στο μικροσκόπιο οι πυρκαγιές σε Σμίλα, Γρύλλο, Φιγαλεία

Στο μικροσκόπιο οι πυρκαγιές σε Σμίλα, Γρύλλο, Φιγαλεία
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο νομό


Το «κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε η προχθεσινή πυρκαγιά στο Σμίλα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό απειλητικού μηνύματος σε τοίχο του χωριού.

Ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στην περιοχή κλιμάκιο με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού όπου έχει βάλει στο μικροσκόπιο την υπόθεση αυτή.

Η απειλή όπως εκφράστηκε σίγουρα δεν αποτελεί ένα «παιδιάρισμα» που κάποιος θα αγνοούσε, ιδιαίτερα μετά την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς στις παρυφές του χωριού που θα μπορούσε να λάβει διαστάσεις και να απειλήσει τον οικισμό.

Έτσι γίνεται έρευνα σε βάθος για να εντοπιστούν τα άτομα που εξέφρασαν την απειλή και που προσπάθησαν να την κάνουν πράξη.

Από την άλλη καθώς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις εμπρησμού και σε άλλες πυρκαγιές – πέραν της αμέλειας – το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού θα εξετάσει και τις περιπτώσεις αυτές.

Έτσι θα ερευνηθούν και η πυρκαγιά στο Γρύλλο και κάποιες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις προηγούμενες εβδομάδες στην περιοχή της Φιγαλείας.

Μάλιστα εκεί οι πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει νυχτερινές ώρες, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες περί εμπρησμού.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top