7 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Συνάντηση προέδρων πέντε Κυνηγετικών Συλλόγων με το δασάρχη Ολυμπίας

Συνάντηση προέδρων Κυνηγετικών Συλλόγων με το δασάρχη Ολυμπίας
Η  απελευθέρωση θηραμάτων καθώς και το κυνήγι στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα, κατά την ερχόμενη κυνηγετική περίοδο 2017-2018,
κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι πέντε Κυνηγετικών Συλλόγων της Ηλείας, με το δασάρχη Ολυμπίας κ. Βασίλειο Γιακουμή.

Στη συνάντηση συγκεκριμένα εκ μέρους των κυνηγών συμμετείχαν οι επικεφαλής των Κ.Σ. Ανδρίτσαινας, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως, Κρεστένων και Πύργου κ.κ. Σπ. Αναστασόπουλος, Γιαν. Αρέστης, Χρ. Πλιάγκος, Παν. Βασιλόπουλος και Άλκης Κωνσταντόπουλος, αντίστοιχα.

Σε σχέση με την πρόσφατη μελέτη που εγκρίθηκε από την Περιφέρεια για την από κοινού απελευθέρωση θηραμάτων σε επιλεγμένα σημεία και από τους πέντε γειτονικούς συλλόγους τονίστηκε η σημασία της κοινής δράσης που σαν σκοπό έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Επιπλέον ο δασάρχης Ολυμπίας δήλωσε ότι θα υπάρχει άριστη συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους, για να γίνουν οι απελευθερώσεις σύμφωνα με την μελέτη και επιπλέον πρότεινε την επαναλειτουργία του εκτροφείου Ανδρίτσαινας, για πέρδικα και φασιανό.

Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των κυνηγών,  ανοίγει νέους ορίζοντες στο φιλοθηραματικό έργο που μπορεί να γίνει στην ευρύτερη περιοχή και οι πέντε σύλλογοι δεσμεύτηκαν ότι θα υποβάλουν μελέτη για τον τρόπο που θα συνδράμουν το Δασαρχείο και θα συμμετέχουν στην συντήρηση και λειτουργία του.

Εξάλλου για το θέμα του κυνηγίου στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα συζητήθηκαν τα δεδομένα των τελευταίων ετών, αναλύθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν και οι κυνηγετικοί σύλλογοι υπέβαλαν τις προτάσεις τους για την συνέχεια του κυνηγίου, τονίζοντας ότι αφορά εκατοντάδες κυνηγούς.

Ο κ. Γιακουμής  δήλωσε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και σύντομα θα κάνει την εισήγησή του, βλέποντας το θέμα με θετικό τρόπο.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top