27 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον Υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη

Συνάντηση του  Απ. Κατσιφάρα με τον Υφυπουργό Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη
Στο επίκεντρο πρακτική άσκηση σπουδαστών και έργα στην Π.Ε. Ηλείας


Με τον Ηλείο Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη συναντήθηκε στην Αθήνα σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θέτοντας στο επίκεντρο μια σειρά σημαντικών έργων που εξελίσσονται από την Περιφέρεια στην Π.Ε. Ηλείας, ενώ συζητήθηκαν και σημαντικά ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται και έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί προς υλοποίηση στην περιοχή, έκανε εκτενή ενημέρωση για την Στρατηγική Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας που βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, αφού έχει ανοίξει ήδη η πρώτη από τις προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα», από τους δυνητικούς δικαιούχους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σύμφωνη γνώμη που δόθηκε στη ΔΕΥΑ Πύργου, ώστε να προχωρήσουν σύντομα οι διαδικασίες για την δημοπράτηση ενός μείζονος σημασίας έργου για την Π.Ε. Ηλείας και συγκεκριμένα

«Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Δικτύου Ύδρευσης Πύργου Ηλείας», συνολικού ύψους σύμβασης 1.978.668 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης, ζήτησε από την Περιφέρεια να στηρίξει το θεσμό του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» των ΕΠΑΛ, προσφέροντας θέσεις μαθητείας σε αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων και στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στη διασύνδεσή της με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας ενημέρωσε τον κ. Μπαξεβανάκη πως ήδη έχει εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο η απόφαση ένταξης συνολικά 30 μαθητευομένων, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος θα τεθούν προς έγκριση περισσότερες θέσεις, ιδίως στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ενώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διατεθούν και θέσεις πρακτικής άσκησης στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

«Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό να στηρίζουμε τα νέα παιδιά, ιδίως μετά την εκπαίδευσή τους. Θα είμαστε δίπλα στο Υπουργείο στη σημαντική προσπάθεια που κάνει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στους σπουδαστές» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, με τον κ. Μπαξεβανάκη να υπερθεματίζει τη σημασία του νέου αυτού θεσμού για την ομαλή και ασφαλή είσοδο των νέων ανθρώπων στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα, ο Περιφερειάρχης υπενθύμισε πως από τις αρχές του 2013 κιόλας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε, από τους πρώτους δημόσιους φορείς, στο ενοποιημένο πλέον σύστημα διαμεσολάβησης «Άτλας», μεταξύ φοιτητών, φορέων υποδοχής και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να πραγματοποιούν οι φοιτητές την Πρακτική τους Άσκηση.


Τέλος, ο Υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης απεδέχθη την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα να επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας.

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top