14 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Με τις μάνικες παρά πόδα η Ζαχάρω

Σε αυξημένα επίπεδα επιφυλακής είναι ο δήμος Ζαχάρως
Σε αυξημένα επίπεδα επιφυλακής είναι ο δήμος Ζαχάρως,
μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στα όρια Δραγωγίου και Περιβολίων προχθές το βράδυ, καίγοντας περίπου 80 στρέμματα δασικής έκτασης.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Κόσσυφας, συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι καθαρισμοί σε σημεία επίφοβα για εκδήλωση πυρκαγιάς, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή αναγκάζεται να καθαρίζε διάφορα οικόπεδα και να δέχεται αγωγές και διαμαρτυρίες από τους πολίτες.

«Έχουμε κάνει συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου και κινούμαστε βάσει του σχεδίου που έχουμε καταρτίσει για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε και καθαρίζουμε οικόπεδα και δεχομαστε φωνές και αγωγές από τον κόσμο», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κόσσυφας, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να αποτραπουν πιθανές εστίες εκδήλωσης φωτιάς.

Ο δήμος έχει θωρακιστεί με δύο οχήματα, τα οποία είναι σταθμευμένα στα Πετράλωνα και στα Περιβόλια, καθώς η περιοχή της Φιγαλείας εμφανίζει τον σοβαρότερο κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ στη Ζαχάρω είναι εγκατεστημένη η 10τονη υδροφόρα και το 5τονο όχημα, συν τον φορτωτή.

«Καθημερινά είμαστε σε επιφυλακή με τον εξοπλισμό που διαθέτουμε, ώστε να προλαμβάνουμε τις φωτιές αλλά και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανή πυρκαγιά, όπως έγινε προχθές», δήλωσε ο κ. Κόσυφας, ο οποίος σχολίασε με νόημα ότι στο συγκεκριμένο σημείο, μεταξύ Περιβολιών και Δραγωγίου, έχει εκδηλωθεί φωτιά άλλες πέντε φορές.

«Ο δήμος είναι σε επιφυλακή, έχει βγει και το πρόγραμμα για την Πυρασφάλεια, με στόχο να είμαστε θωρακισμένοι για όλο το καλοκαίρι», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top