13 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Χωρίς γιατρό και πάλι η κωμόπολη εν όψη Καλοκαιριού

Χωρίς γιατρό και πάλι η κωμόπολη εν όψη Καλοκαιριού
Μπαλάκι οι γιατροί στο Περιφερειακό Ιατρείο. Νέοι γιατροί σε Σέκουλα και Ανδρίτσαινα.
 
Έρχονται φεύγουν και κανένας δεν ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής.

Ο λόγος για τους ιατρούς του Π.Ι Νέας Φιγαλείας οι οποίοι τα τελευταία δύο χρόνια, είτε διορίζονται στη περιοχή και μετά 'αφήνουν' τη θέση για άλλον είτε διορίζονται και μετά παραιτούνται της θέσης τους.

Στη πρώτη περίπτωση πριν σχεδόν ένα χρόνο διορίστηκε ιατρός στη Νέα Φιγαλεία αλλά ποτέ δεν πάτησε το πόδι του στο ιατρείο ενώ κανένας αρμόδιος από την 6η ΥΠΕ δεν ενημέρωσε τους πολίτες της περιοχής για το τι έγινε.

Πριν από μερικούς μήνες διορίστηκε νέος ιατρός στο Π.Ι ήρθε στο ιατρείο που διορίστηκε τον πρώτο μήνα 7 φορές, τον δεύτερο μήνα μόλις 3 φορές ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ιατρός εδώ και ένα μήνα έχει παραιτηθεί!

Και πάλι κανένα αρμόδιο στέλεχος της 6η ΥΠΕ ή του Νοσοκομείου Πύργου δε ενημέρωσε τον κόσμο στη περιοχή τι έγινε με τον ιατρό.

Μέχρι σήμερα το ιατρείο παραμένει κλειστό παρά τις ενέργειες των αυτοδιοικητικών παραγόντων του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ το Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Φιγαλείας θα μοριοδοτείται με επιπλέον επίδομα ορεινού και δυσπρόσιτου που αγγίζει τα 400ε, επίδομα κίνητρο για τους ιατρούς.

Όμως και πάλι είναι κλειστό.

Με βάση πηγές του Υπουργείου Υγείας στη τελευταία προκήρυξη θέσεων για Π.Ι και Αγροτικά Ιατρεία υπήρξε ενδιαφέρον για της Νέας Φιγαλείας από τον ιατρό Πολιτου Χαρις όπως και 'πήρε' τη θέση. Αναμένουμε πλέον την άφιξή του...

Τέλος σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας νέοι γιατροί θα στελεχώσουν το Κ.Υ Ανδρίτσαινας καθώς και το Αγροτικό Ιατρείο Σέκουλα.

Θάνος Χουλιάρας - #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top