4 Ιουλ 2017
0 σχόλια

Eννέα «πακέτα» του ΟΑΕΔ για 30.035 ανέργους μέχρι το φθινόπωρο

 «πακέτα» του ΟΑΕΔ για 30.035 ανέργους μέχρι το φθινόπωρο
Τα εννέα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα υλοποιηθούν ως τις αρχές φθινοπώρου ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.


 Οι προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να αναρτώνονται από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου και θα αφορούν σε 30.035 ανέργους.

Συγκεκριμένα η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στα δύο νέα προγράμματα για τους νέους που θα προκηρυχθούν και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, τα οποία όπως είπε «θα δώσουν μια νέα ώθηση στην αγορά εργασίας».

Τα προγράμματα αυτά θα αφορούν:

Σε νέους από 25 έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει την πρακτική τους άσκηση. Είναι 1.300 θέσεις σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας.

Σε νέους, 18 έως 24 ετών, που ολοκληρώνουν την άσκηση πάνω στον τομέα των σπουδών τους.

Οι θέσεις εργασίας είναι 2.500. Τα άτομα πρόκειται να προσληφθούν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις του κοινωνικού τομέα της οικονομίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Λίγο αργότερα αναμένεται να ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων εργασίας για ανέργους ηλικίας από 55 έως 64 ετών. Σε αυτό θα προβλέπεται πρόσληψη για διάστημα 12-24 μηνών σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ. Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα (μακροχρόνια άνεργοι) θα λαμβάνουν μισθό ως και 600 ευρώ μηνιαίως, ενώ θα έχουν και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.


Κοινωφελής εργασία

Τα επόμενα προγράμματα θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο. Πρόκειται για δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και 1.135 θέσεις ανέργων στον τομέα της Υγείας.

Επίσης 1.900 θέσεις αφορούν οκτάμηνες συμβάσεις στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και οι υπόλοιπες 3.700 θέσεις σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 17 δήμων της χώρας.

Στα μέσα Αυγούστου θα προκηρυχθούν άλλες 2.000 νέες θέσεις εργασίας όπου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο άτομα με αναπηρίες και αποφυλακισμένοι.

Εκτός από τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, υπάρχουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 46.000 εγκλωβισμένοι στις εργασίες τους. Πρόκειται για εργαζόμενους που δεν πληρώνονται και δεν μπορούν να βρουν άλλη εργασία.

Έτσι παραμένουν να εργάζονται σε «ετοιμοθάνατες» επιχειρήσεις λίγο πριν από το λουκέτο. Για αυτούς το υπουργείο Εργασίας θα «τρέξει» πρόγραμμα κατά πάσα πιθανότητα τον Αύγουστο το οποίο θα προβλέπει τόσο την παροχή οικονομικής ενίσχυσης όσο και βοήθεια για να βρουν μια άλλα εργασία.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και νέο πρόγραμμα για τον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας και του εξαγωγικού εμπορίου για 4.000 ωφελούμενους.

Επίσης για τον κλάδο των υποδομών και μεταφορών θα έρθει από το φθινόπωρο άλλο ένα πρόγραμμα για 3.000 ωφελούμενους.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top