9 Αυγ 2017
0 σχόλια

Ναός Επικουρίου Απόλλωνα: 1.200 και πλέον άτομα απόλαυσαν την πανσέληνο συντροφιά με αρχαιοελληνική μουσική από το ΛυρΑυλό

Ναός Επικουρίου Απόλλωνα: 1.200 και πλέον άτομα απόλαυσαν την πανσέληνο
Άκρως πετυχημένη η εκδήλωση του Δήμου Οιχαλίας σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Ε.Φ.Α Ηλείας (ΦΩΤΟ)


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε τη Δευτέρα το βράδυ η εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας με διοργανωτή το Δήμο Οιχαλίας Μεσσηνίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Υπολογίζεται πως περίπου 1.200 άτομα συγκεντρώθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Βασσών, για να απολαύσουν από το σημείο την πανσέληνο αλλά και την Έκλειψη Σελήνης η οποία είχε διάρκεια αρκετά λεπτά.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε πολύ νωρίς στο σημείο ακόμα και δυο ώρες πριν την έναρξη. Κόσμος από την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Ηλεία αλλά και πολλοί ξένοι επισκέπτες από το εξωτερικό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα.Αλειφέρη, ο Δήμαρχος Οιχαλίας κος.Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας κος.Φάμελος, πρώην δήμαρχοι της Βόρειας Μεσσηνίας, η πρώην βουλευτής Ηλείας κα.Αυγερινοπούλου,

πολλά μέλη του Δ.Σ του Δήμου Οιχαλίας ανάμεσά τους και ο πρόεδρος, πρώην και νυν αντιδήμαρχοι δήμων της Ηλείας και της Μεσσηνίας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωπο φορέων της Ηλείας και της Μεσσηνίας και φυσικά η Αρχαιολόγος κα.Λεβεντούρη εκπροσωπώντας της Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Σύντομο χαιρετισμό απήυθηναν εκ μέρους της Ε.Φ.Α Ηλείας η κα.Λεβεντούρη, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου η αντιπερειφεριάρχης κα.Αλειφέρη, εκ μέρους του Δήμου Οιχαλίας ο Δήμαρχος κος Σταθόπουλος, εκ μέρους του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας ο Δήμαρχος κος Φάμελος.

Στόχος όλων, τέτοιες εκδηλώσεις να γίνουν θεσμός στο Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα και να ενώσουν όλες τις γύρω περιοχές από αυτό το σπουδαίο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 υποστηρικτή της εκδήλωσης αυτής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top