8 Αυγ 2017
0 σχόλια

Στην Αρχαία Ολυμπία η Πανελλήνια Συνάντηση Προσκόπων «ΕΛΠΙΔΑ 2017»

Αρχαία Ολυμπία η Πανελλήνια Συνάντηση Προσκόπων «ΕΛΠΙΔΑ 2017»
Στην Αρχαία Ολυμπία, έναν τόπο με τεράστια ιστορία και ιδιαίτερο συμβολισμό, διοργανώνεται από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων


με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η 5η Πανελλήνια Μεγάλη Δράση Ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2017», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πάνω από 1.000 έφηβοι ανιχνευτές και ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, δίνουν το φετινό τους ραντεβού στην Πελοπόννησο και την από τις 8 έως τις 14 Αυγούστου 2017 θα στήσουν μια μεγάλη κατασκήνωση στην Αρχαία Ολυμπία, σε δασικό χώρο δίπλα στον Αλφειό ποταμό, όπου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες γεμάτες ενέργεια, κέφι και δημιουργία, όπου το «ολυμπιακό πνεύμα» και η κοινωνική προσφορά θα έχουν ξεχωριστή θέση.

Νωρίτερα, από τις 4 έως τις 8 Αυγούστου, οι πρόσκοποι χωρισμένοι σε 4 μεγάλες ομάδες, περπατούν και θα εξερευνούν τέσσερα διαφορετικά βουνά της Πελοποννήσου: τον Ταΰγετο, τον Πάρνωνα, το Μαίναλο και τον Χελμό, για να συναντηθούν όλοι μαζί στον κατασκηνωτικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού ο εθελοντισμός γεννά ελπίδα και δημιουργεί ενεργούς πολίτες» τονίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπληρώνει

«Μέσα από τη μεγάλη δράση της ΕΛΠΙΔΑ 2017 στην Αρχαία Ολυμπία, οι εθελοντές του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα γνωρίσουν τις ομορφιές της Περιφέρειές μας και θα δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα Ολυμπιακά ιδεώδη, όπως η ευγενής άμιλλα, η συνεχής βελτίωση, η συνεργασία, η ανιδιοτελή προσφορά, η αρμονία με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η αναγνώριση και ο σεβασμός προς τους άλλους».

Τι είναι η «ΕΛΠΙΔΑ»

Η «Ελπίδα» είναι μια πανελλήνια κατασκήνωση ειδικά σχεδιασμένη για Ανιχνευτές (έφηβους ηλικίας 15 έως 18 ετών).

Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από την έρευνα του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Η «ΕΛΠΙΔΑ» έχει διοργανωθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 2002 στο Ζαγόρι Ηπείρου, το 2006 στο Παγγαίο, το 2009 στον Όλυμπο και το 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top