8/02/2017
0 σχόλια

Αμαλιάδα: Στάχτη 210 στρέμματα χωρίς εναέρια μέσα…

8/02/2017 06:50:00 μ.μ.
Αμαλιάδα: Στάχτη 210 στρέμματα
Με το ζόρι να έλθει ένα Canadair στη μεγάλη φωτιά της Αμαλιάδας


Μια φωτιά ένωσε την Αμαλιάδα με τον Καρδαμά το απόγευμα της Τρίτης.

Και δεν είναι ένα «κρύο» αστείο αλλά μια θλιβερή πραγματικότητα η κατάσταση που εξελίχθηκε από τις παρυφές της Αμαλιάδας, έως τα πρώτα σπίτια του Καρδαμά, με τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» τα εναέρια μέσα για να συμβάλουν στην κατάσβεση, την ώρα που οι ισχυροί άνεμοι έδιναν μεγαλύτερη ώθηση στις φλόγες.

Όπως αποδείχθηκε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος που άφησε χωρίς το ελικόπτερο Ericsson την Ηλεία, άφησε το νομό και χωρίς Canadair, αφού και τα δύο που έχουν ως βάση την Ανδραβίδα, απουσίαζαν σε άλλη πυρκαγιά και ο νομός που είχε πολύ υψηλό δείκτη επικινδυνότητες ήταν ακάλυπτος.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τις παρυφές της πόλης της Αμαλιάδας, δίπλα από την Ιερά Μονή Φραγκαβίλας σε απόσταση 200 μέτρων, περίπου στις 4 το απόγευμα, επεκτάθηκε σε δύο μέτωπα το ένα προς τα Κονιδέικα και το δεύτερο προς τον Καρδαμά, που ήταν και το μεγαλύτερο.

Η φωτιά έκαψε 210 στρέμματα, εκ των οποίων τα 150 με αγροτικές καλλιέργειες και κυρίως λιοστάσια, 30 δασική έκταση και 30 με ξερά χόρτα.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 60 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 16 πυροσβεστικά οχήματα και πέντε τζιπ, 3 υδροφόρες, δύο οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος Canadair.

Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης τέθηκαν ο Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος και ο διοικητής Π.Υ. νομού Ηλείας Γιάννης Πετρούτσος, ενώ δυνάμεις έφτασαν από όλες τις υπηρεσίες του νομού.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περίπου στις 7,30 το απόγευμα και αφότου ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από αέρος.

Στην πρώτη ώρα, όμως το μέτωπο θύμιζε κόλαση.

Απειλήθηκαν σπίτια, οι φλόγες πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις και σύμφωνα με πληροφορίες στο πέρασμά τους κατέστρεψαν και αγροικίες.

Δείτε περισσότερα στο: proini.news

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top