13 Αυγ 2017
0 σχόλια

40 «καυτές» ημέρες στην Ηλεία: 178 πυρκαγιές από την 1η Ιουλίου

40 «καυτές» ημέρες στην Ηλεία
Αρκετά μεγάλος είναι ο απολογισμός των πυρκαγιών – αγροτικών, αστικών και δασικών – στην Ηλεία από την 1η Ιουλίου έως και τις 9 Αυγούστου.


Σαράντα ημέρες στην καρδιά του καλοκαιριού, όπου τα στατιστικά καταγράφουν αριθμό ρεκόρ για περιστατικά όπου χρειάστηκε να κινητοποιηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπισή τους.

Ο αριθμός των 178 πυρκαγιών καταδεικνύει το βαθμό της κόπωσης του προσωπικού που πάλεψε με τις φλόγες, με περιορισμένες δυνατότητες στα εναέρια μέσα, ενώ ο πιο επικίνδυνος μήνας του έτους ο Αύγουστος είναι «μπροστά» μας…
Συνολικά οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού αντιμετώπισαν από την 1η Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 40 αστικές πυρκαγιές, 114 αγροτικές και 24 δασικές.

Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται στη νότια Ηλεία.

Στην Π.Υ. Πύργου έχουν καταγραφεί 53 πυρκαγιές (Αστικές 15, Αγροτικές 33, Δασικές 4), στο Π.Κ. Κρεστένων 18 (Αστικές 4, Αγροτικές 7, Δασικές 7), στο Π.Κ. Ολυμπίας 15 (Αστικές 3, Αγροτικές 6, Δασικές 6), στην Π.Υ. Λεχαινών 43 (Αστικές 2, Αγροτικές 39, Δασικές 2) και στην Π.Υ. Αμαλιάδας 50 (Αστικές 16, Αγροτικές 29, Δασικές 5).
Οι αριθμοί αυτοί είναι μεγάλοι για το φετινό καλοκαίρι, που ιδίως μετά την 1η Ιουλίου, δεν έχει υπάρξει μέρα που να μην αντιμετωπίσουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Και φυσικά δεν είναι μόνο η καταπόνηση του προσωπικού υπό υψηλές θερμοκρασίες λόγω ζέστης και καύσωνα, αλλά και των οχημάτων και του υλικού κατάσβεσης, που έχουν «γράψει» πολλά χιλιόμετρα, έως τώρα.
Ας ελπίσουμε πως ο Αύγουστος θα είναι ήπιος σε ότι αφορά τα περιστατικά πυρκαγιών και ο αριθμός τους θα περιοριστεί αισθητά, ώστε να μην υπάρξει άλλη σοβαρή πύρινη απειλή.

Πηγή: proini.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top