8/01/2017
0 σχόλια

Νεμούτα Αρχ. Ολυμπίας: Αγωνία για τον 78χρονο Κώστα Παπαηλιού

8/01/2017 12:27:00 μ.μ.
Νεμούτα Αρχ. Ολυμπίας: Αγωνία για τον 78χρονο Κώστα Π
Ασταμάτητες έρευνες στην περιοχή της Νεμούτας για τον εντοπισμό του - Αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής


Για περισσότερες από 24 ώρες συνεχίζονταν έως αργά χθες το βράδυ οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό του 78χρονου Κώστα Παπαηλιού από τη Νεμούτα.

Ο ηλικιωμένος άντρας εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν στο χωράφι του μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του, το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάσχει από άνοια και προφανώς έχει χάσει τον προσανατολισμό του σε μια δύσβατη δασώδη περιοχή κοντά στο χωριό και τον ποταμό Ερύμανθο.

Από την πρώτη στιγμή που δηλώθηκε η εξαφάνισή του ξεκίνησαν έρευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία, οι οποίες συνεχίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής και όλη τη διάρκεια της ημέρας τη Δευτέρα έως αργά.

Οι πυροσβέστες με ενισχυμένες δυνάμεις χτενίζουν την περιοχή όμως το έργο δεν είναι δύσκολο λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Οι δρόμοι και τα μονοπάτια στην περιοχή είναι πάρα πολλά, υπάρχει και η παραποτάμια ζώνη και πολλά άλλα σημεία που πρέπει να ερευνηθούν.

Ένα στοιχείο που χθες περιόρισε κάπως την περιοχή ερευνών ήταν πως ο 78χρονος συνηθίζει να περπατά σε ανηφορικά κομμάτια και αποφεύγει τις κατηφόρες. Όμως στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται δεν μπορεί να θεωρηθεί ως απόλυτο δεδομένο.

Στην περιοχή βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επικεφαλής το διοικητή της Π.Υ. Πύργου Γιάννη Πετρούτσο, ενώ αργότερα στην περιοχή βρέθηκε συντονίζοντας τις έρευνες και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος.

Στις έρευνες συμμετέχουν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, το κλιμάκιο με το διασωστικό σκύλο της 6ης ΕΜΑΚ. Επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας χρησιμοποιούνται και θερμικές κάμερες εντοπισμού.

Παράλληλα μεγάλη είναι και η συμμετοχή των συγχωριανών του 78χρονου από τη Νεμούτα, όπου είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα και οι ίδιοι στη διάρκεια των ερευνών βίωναν την ίδια αγωνία με την οικογένειά του, βοηθώντας στο έργο των πυροσβεστών.

Όπως είπε ο κ. Κυριακόπουλος στις έρευνες συμμετέχει και ομάδα ορειβατών λόγω του δύσβατου της περιοχής.

«Έχουμε ερευνήσει πολλά σημεία, ενώ ο σκύλος ψάχνει σε σημεία που μας υποδεικνύει και ο γιος του ηλικιωμένου. Θα συνεχιστούν οι έρευνες και τις επόμενες ώρες.

Ήδη έχουμε ερευνήσει την περιοχή που χάθηκε ο 78χρονος και την πρώτη ζώνη γύρω από αυτή την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες το πρωί ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top