4 Αυγ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Ολοκληρωτικές καταστροφές από τον καύσωνα του Ιουλίου

Ολοκληρωτικές καταστροφές από τον καύσωνα του Ιουλίου στην Ηλεια
Σε 100% ανέρχονται οι ζημιές σε σταφίδες και αμπέλια


Ολοκληρωτικές είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο πρωτοφανής καύσωνας που έπληξε την Ηλεία σε μεγάλη ακτίνα,  στις αρχές του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται αυτή την εποχή στη σταφίδα και στ’ αμπέλια, σε αρκετές περιοχές οι ζημιές από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες  είναι τεράστιες και ανέρχονται στο 100%!

Κάτι τέτοιο προκύπτει τις τελευταίες ημέρες κατά τις αυτοψίες από επόπτες του ΕΛΓΑ στις καλλιέργειες στα Μακρίσια καθώς και σε άλλες περιοχές, με τα φυτά κυριολεκτικά να έχουν καεί από τον καύσωνα.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στους παραγωγούς που βλέπουν όχι μόνο την παραγωγή τους να χάνεται, αλλά και το φυτικό τους κεφάλαιο να καταστρέφεται!

Η  μόνη τους ελπίδα πλέον για οικονομική ενίσχυση είναι ο ΕΛΓΑ, ο οποίος καλείται  ν’ ανταποκριθεί  στις αυξημένες υποχρεώσεις του λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, με τη συνδρομή και της πολιτείας.

Οι εκτιμήσεις συνεχίζονται εξάλλου και σε άλλες περιοχές της Ηλείας, που οι καλλιέργειες επλήγησαν  σε μεγάλο βαθμό από τον καύσωνα.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top