16 Αυγ 2017
0 σχόλια

«Σηκώνει» τα χέρια ψηλά η Δασική Υπηρεσία Ηλείας

τα χέρια ψηλά η Δασική Υπηρεσία Ηλείας
Αδυναμία διαχείρισης έργου λόγω έλλειψης προσωπικού


Σύμφωνα με τον διευθυντή Δασών Ηλείας, Παναγιώτη Κορισιάνο, η δασική υπηρεσία στον νομό θα έπρεπε να έχει 12-15 δασολόγους και δασοπόνους, τη στιγμή που σήμερα η Κρέστενα και η Αμαλιάδα έχουν από έναν, ο Πύργος δύο και η Διεύθυνση Δασών κανέναν.

Την αδυναμία της να διαχειριστεί το έργο των δασικών χαρτών εκφράζει η δασική υπηρεσία της Ηλείας, λόγω της σημαντικής έλλειψης προσωπικού.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις για τη γνωστοποίηση της κατάστασης, αλλά και τη δέσμευση της Κτηματολόγιο ΑΕ για την πρόσληψη δασολόγων -δασοπόνων οκτάμηνης σύμβασης, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Ο διευθυντής δασών Ηλείας, Παναγιώτης Κορισιάνος, λόγω έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού, εκφράζει την αδυναμία ολοκλήρωσης του δεύτερου σκέλους της διαδικασίας των δασικών χαρτών, που αφορά την εξέταση και τη νομιμοποίηση των αιτημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δασική υπηρεσία στον νομό θα έπρεπε να έχει 12-15 δασολόγους και δασοπόνους, τη στιγμή που σήμερα η Κρέστενα και η Αμαλιάδα έχει από έναν, ο Πύργος δύο και η Διεύθυνση Δασών κανέναν.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, μέχρι στιγμής, σε επίπεδο και των τριών δασαρχείων του νομού υπάρχουν περίπου 3.000 αιτήσεις εξαγοράς και έγκρισης επέμβασης για τους δασικούς χάρτες.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να ελεγχθούν από τη Διεύθυνση Δασών και αμέσως μετά να σταλούν στην υπηρεσία συντονισμού στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πατρών.

Πηγή: ypaithros.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top