17 Αυγ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: «Κρανίου τόπος» η περιοχή μεταξύ Ανάληψης - Περιστερίου

«Κρανίου τόπος» η περιοχή μεταξύ Ανάληψης - Περιστερίου
Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Ανάληψη, Περιστέρι, Κρυονέρι, Δαφνιώτισσα του δήμου Ήλιδας.


Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει  από χθες το μεσημέρι ενεργό μέτωπο, παραμένουν μικροεστίες φωτιάς που σε περίπτωση ενίσχυσης των ανέμων είναι πιθανό να προκαλέσουν αναζωπυρώσεις.

Οι πυροσβέστες με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων προσπαθούν και προσεγγίζουν τις περιοχές που εντοπίζονται οι μικροεστίες, ενώ στις προσπάθειες, εκτός από το ελικόπτερο τύπου Ericsson που επιχειρούσε από χθες νωρίς το πρωί, προστέθηκε και ένα ακόμη, τύπου Chinook.

Μέχρι χθες το βράδυ δεν ήταν δυνατή η λεπτομερής καταγραφή των ζημιών αλλά η εικόνα στο κομμάτι μεταξύ των οικισμών Ανάληψη, Περιστέρι, Κρυονέρι, Δαφνιώτισσα, θύμιζε «κρανίου τοπίο».

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική, αφού οι πύρινες «γλώσσες» μετέτρεψαν σε στάχτη το δάσος που είχε σωθεί από τις πυρκαγιές του 2007, χιλιάδες στρέμματα ελαιοδέντρων – σταφίδας και αμπέλια καθώς επίσης και δεκάδες αποθήκες.

Οι κάτοικοι της περιοχής ήδη από χθες το απόγευμα μετρούν τις πληγές τους οι οποίες είναι ανυπολόγιστης αξίας.

Ζητά εξάμηνη παράταση έκτακτης ανάγκης

Παράλληλα αν και  η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας κηρύχθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως της 15 Σεπτεμβρίου 2017, ο Δήμος Ήλιδας προχώρησε σε νέο αίτημα για εξάμηνη παράταση έκτακτης ανάγκης έως τις 6 Μαρτίου 2018.

Οι λόγοι του νέου αιτήματος είναι αφενός ότι, σε τόσο μικρό διάστημα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών από τους αρμοδίους και αφετέρου, για το Δήμο Ήλιδας η παράταση της κήρυξης ήταν μόλις 9 ημερών, αφού λόγω των περσινών πλημμυρών βρίσκεται ήδη σε έκτακτη ανάγκη έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Ήδη από χθες το πρωί το σχετικό έγγραφο έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και αναμένεται η απάντηση.

Κώστας Γιάλπας
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top