8 Αυγ 2017
0 σχόλια

Σχέδιο αφανισμού της Ηλείας: Εμπρησμός η φωτιά στην Αχλαδινή

Σχέδιο αφανισμού της Ηλείας
Κινδύνεψε το δρυοδάσος – Επιστρέφει (;) το Ericsson


Οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών φαίνεται να υπάρχει πίσω από τις καθημερινές πλέον πυρκαγιές που ξεσπούν σε δύσκολες δασικές περιοχές της Ηλείας.

Για δεύτερη φορά, χθες το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή της Αχλαδινής, στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης, όπου έκαψε εφτά στρέμματα δάσους και τρία αγροτικής έκτασης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε κοντινή απόσταση που πριν μερικές εβδομάδες είχε καεί έκταση πέντε στρεμμάτων.

Και οι δύο περιπτώσεις χαρακτηρίζονται ως ξεκάθαροι εμπρησμοί.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις, όμως έδωσαν μάχη τόσο οι επίγειες δυνάμεις όσο και τα εναέρια μέσα για να την καθηλώσουν, παρά τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Στην περιοχή επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο και από αέρος ένα Canadair από την Ανδραβίδα και τέσσερα PZL από την Τρίπολη και την Καλαμάτα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα για το Canadair και από την Τρίπολη για τα PZL καθυστέρησε αρκετά τις παρεμβάσεις από αέρος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση το ελικόπτερο Ericsson θα είχε άμεση τροφοδοσία με νερό είτε από τους ποταμούς Ερύμανθο και Αλφειό, είτε από το φράγμα του Αλφειού…

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Κώστας Κυριακόπουλος και ο διοικητής Π.Υ. Πύργου και Ηλείας Γιάννης Πετρούτσος. Παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτ. Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.

Επιστρέφει το Ericsson

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα δημοσιεύματα των Κρητικών ΜΜΕ, το ελικόπτερο Ericsson επιστρέφει τις επόμενες ημέρες και πάλι στην Ανδραβίδα.

Μένει να αποδειχθεί αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις και βρεθεί το ελικόπτερο στην Ηλεία, γιατί κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τις πολιτικές παρεμβάσεις που θα στερήσουν όλο το καλοκαίρι το κορυφαίο μέσω εναέριας πυρόσβεσης από την Ηλεία.

Δείτε περισσότερα στοproini.news

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top