14 Αυγ 2017
0 σχόλια

Εκκενώθηκε η Ανάληψη Αμαλιάδας – Μάχη για να μην καεί το χωριό

Εκκενώθηκε η Ανάληψη Αμαλιάδας
Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η εκκένωση του χωριού Ανάληψη μετά από απόφαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για προληπτικούς λόγους, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.


Την εκκένωση της Ανάληψης ανέλαβε Εισαγγελική Αρχή της Αμαλιάδας με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, η οποία συντόνιζε και την απομάκρυνση των πολιτών.

Παράλληλα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από το Γεράκι προς την Ανάληψη.

Στην απομάκρυνση των κατοίκων βοήθησε και το ΚΤΕΛ Ηλείας, το οποίο με λεωφορεία που διέθεσε μετέφερε αρκετούς πολίτες.

Η πλειοψηφία των κατοίκων μετακινήθηκε  με τα δικά τους μεταφορικά μέσα.

Βέβαια δεν ήσαν και λίγοι αυτοί που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους και χρειάστηκε η παρέμβαση των Αστυνομικών δυνάμεων.

Στο μέτωπο της φωτιάς

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχυμένες με το ελικόπτερο Έρικσον, με δύο αεροσκάφη PZL, με 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, με πεζοπόρο τμήμα με 17 άτομα και δύο βυτιοφόρα, και με δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, δίνουν σκληρή μάχη για να περιορίσουν την φωτιά που καίει ανεξέλεγκτα αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Βέβαια το έργο της κατάσβεσης είναι πολύ δύσκολο, αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Κατσιφάρας στον τόπο της φωτιάς

Πριν λίγο στον τόπο της φωτιάς κατέφθασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος με δηλώσεις του έκανε σαφές ότι απαίτησε εδώ και τώρα περισσότερες εναέριες δυνάμεις για να αντιμετωπιστεί άμεσα ο κίνδυνος να μην καεί η Ανάληψη.

Στον χώρο βρίσκονται ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαλιάδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας Ανδρέας Νικολόπουλος

 ΦΩΤΟ από την εκκένωση της Ανάληψης από protinews









Πηγή: ilia24.gr

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top