17 Αυγ 2017
0 σχόλια

Στη μάχη του Europa League Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Europa League Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Στη μάχη για ένα καλό αποτέλεσμα με στόχο την είσοδο τους στους ομίλους του Eurpa League ρίχνονται σήμερα το βράδυ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.


Παναθηναϊκός, έτοιμος για υπέρβαση
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε το σύνθημα, έκανε τους παίκτες του να το πιστέψουν και απόψε (21:30, Cosmote Sport 2 HD) ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να θυμηθεί τον καλό, ευρωπαϊκό του εαυτό κόντρα στη Μπιλμπάο για τα play-offs του Europa League.

Από τη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης της Λεωφόρου, παραμονή του αγώνα, έγινε αντιληπτό απ' όλους πως ο Παναθηναϊκός έχει προετοιμαστεί ως... Panathinaikos.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με πυγμή στα λεγόμενά του και απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, έδειξε ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να δείξουν στους Ισπανούς πως είναι το αφεντικό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και κανείς δεν θα πρέπει να παίρνει δικαιώματα στο «σπίτι» της ομάδας.

Ναι μεν στη θεωρία το φαβορί δεν είναι η ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή, όμως οι θεωρίες δεν παίζουν ποτέ μπάλα και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο κόουτς του «τριφυλλιού» που ξεκαθάρισε ότι «στο τέλος της ημέρας, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί κανέναν».

Ο Τσάβες έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης και έχει πλέον δηλωθεί στη λίστα των διαθέσιμων για τα ματς με τη Μπιλμπάο, αλλά ασφαλώς δεν υπολογίζεται για το πρώτο παιχνίδι, ενώ ο Ουσμάν Κουλιμπαλί είναι απών λόγω του τραυματισμού που αποκόμισε στο πρόσφατο φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το κενό που προέκυψε στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού και ο Γιόχανσον δεν είναι έτοιμος, θα καλύψει κατά πάσα πιθανότητα ο Κολοβέτσιος, με τον Νούνο Ρέις να συγκεντρώνει τις δικές του πιθανότητες.

Από εκεί και πέρα στο 4-4-1-1 των «πράσινων», ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται κάτω απ' τα δοκάρια, οι Κουτρουμπής και Μολέδο στα στόπερ και ο Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Οι Ζέκα και Κουρμπέλης θα κινηθούν στο χώρο του κέντρου με τον Καμπέσας δεξιά και τον Λουντ αριστερά, ενώ, ο Άλτμαν θα κινηθεί πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γκιγιέρμο Μολίνς.

Ψάχνοντας ένα γκολ πρόκρισης

Με στόχο ένα γκολ που θα την κάνει φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Μπριζ (21:45, Cosmotesport3) στο Βέλγιο.
Έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της φετινής σεζόν ετοιμάζεται να δώσει η ΑΕΚ η οποία δοκιμάζεται στο Βέλγιο κόντρα στην Μπριζ με στόχο το εισιτήριο για την είσοδο στους ομίλους του Europa League. Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν καλά ότι ένα δικό τους γκολ μέσα στην έδρα της Μπριζ θα της ανοίξει τον δρόμο για την πρόκριση στους ομίλους.

Ο Μανόλο Χιμένεθ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του δεν έχει να φοβηθεί κάτι και μπορεί να πάρει ακόμα και τη νίκη μέσα στο Βέλγιο. Ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε το 4-3-3 στην τελευταία προπόνηση με τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επιθετικής τριάδας, αλλά και με τρία καθαρά χαφ.

Ως προς τις απουσίες εκτός είναι οι Γιακουμάκης, Μπακασέτας, Τζανετόπουλος, Μπάρκας και Λαμπρόπουλος. Έτσι, όλα δείχνουν ότι η Ένωση θα αγωνιστεί με τους Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Τσόριτς και Λόπες στην άμυνα. Τα τρία χαφ θα είναι οι  Γιόχανσον, Σιμόες, Γαλανόπουλος, ενώ οι Μάνταλος και Χριστοδουλόπουλος θα βρίσκονται στην τριάδα της της επίθεσης δίπλα στον Κλωναρίδη.

Η Μπριζ από την πλευρά της μετά τον αποκλεισμό από την Μπασακσεχίρ στο Champions League θέλει να μπει στους ομίλους του Europa League. Στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με το απόλυτο 3 στα 3 και δείχνει να είναι πιο έτοιμη σε σχέση με την ΑΕΚ. Αποχώρησε για την Μπράιτον ο σταρ Ισκιέρδο, δεν υπολογίζονται ο μπακ Κόολς και ο στόπερ Μέρα.

Ο τεχνικός των Βέλγων, Ιβάν Λέκο τόνισε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για τη νίκη και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τους εξής έντεκα:  Χόρβατ, Μέχελε, Σίμονς, Ντένσβιλ, Παλάσιος, Φόρμερ, Νακάμπα, Λιμπόμπε, Ρεφαέλοφ, Φόσεν, Ντένις.

Η αρχή ενός... άλλου ΠΑΟΚ

Με νέο προπονητή, με ελάχιστες προπονήσεις για να διαφοροποιήσει τα πράγματα, αλλά με επίγνωση όσων περιμένει από την Έστερσουντ, ο ΠΑΟΚ οφείλει να εμφανιστεί όσο ώριμος πρέπει να γι' αποφύγει το πάθημα της Γαλατασαράι και να δείξει ανωτερότητα στην Τούμπα κόντρα στους Σουηδούς!
Ο «δικέφαλος του βορρά» υποδέχεται (21:00, Cosmote Sport 1 HD) την ομάδα που έκανε την τεράστια έκπληξη στα προκριματικά του Europa League πετώντας εκτός διοργάνωσης τη Γαλατασαράι των εκατομμυρίων και των σπουδαίων μεταγραφών.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ έφτασε να διεκδικεί πλέον την είσοδό της στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με την ομάδα του Λουτσέσκου να γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει χώρος για λάθη και... κακές εκπλήξεις.

Με μόλις έξι προπονήσεις στο νέο του πόστο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από αυτό που έβλεπαν μέχρι πρότινος οι φίλοι του ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του Στανόγεβιτς, ο οποίος δεν πρόλαβε καν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πάγια τακτική του νέου κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι να μην ανοίγει τα χαρτιά του και να μην γνωστοποιεί πρόσωπα και συστήματα για την 11άδα, πράγμα που κάνει ακόμα και τη χρησιμοποίηση του Ενρίκε αντί του Μακ στην τελευταία προπόνηση, να συγκεντρώνει πιθανότητες... μπλόφας.

Πηγή: reader.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top