17 Σεπ 2017
0 σχόλια

Χωρίς τροφή 1.500 ζώα στο δήμο Ήλιδας

Χωρίς τροφή ζώα στο δήμο Ήλιδας
Από τις πυρκαγιές σε Γεράκι, Περιστέρι, Δαφνιώτισσα, Κρυονέρι


Με ελάχιστη τροφή ζουν από τις 16 Αυγούστου, ολόκληρα κοπάδια -1.500 ζώα - στις περιοχές  Γεράκι, Περιστέρι, Δαφνιώτισσα, Κρυονέρι του δήμου Ήλιδας.

Αιτία είναι οι  πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου όπου οι ζημιές στις βοσκήσιμες εκτάσεις είναι ολοκληρωτικές, όπως και οι καταστροφές στα ποιμνιοστάσια, τις αποθήκες και τις λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις τους,

με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να εκτρέφουν τα ζώα τους και πλέον να ελλοχεύει κίνδυνος αφανισμού τους από τη μη σωστή σίτιση και την παρατεταμένη ανομβρία.

Η κατάσταση είναι οριακή για τους κτηνοτρόφους των συγκεκριμένων περιοχών οι οποίοι βλέπουν πως ένα μήνα μετά τις καταστροφές δεν έχει λυθεί το σημαντικό για τη ίδια τους την οικονομική επιβίωση πρόβλημα.

Χθες 15 κτηνοτρόφοι των περιοχών που επλήγησαν, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο προκειμένου από κοινού να βρουν λύση  και να χορηγηθεί ένα ποσό κοντά στις 100 χιλιάδες ευρώ για να εφοδιαστούν με ζωοτροφές.  

Ο Δήμαρχος Ήλιδας μετά την ενημέρωση που του έγινε απέστειλε έγγραφο στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσιρώνη και τον Ηλείο Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων.

Κώστας Γιάλπας
Διάβασε περισσότερα στο: protinews.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top