20 Σεπ 2017
0 σχόλια

Στόχος η ανάπλαση της Ανδρίτσαινας

η ανάπλαση της Ανδρίτσαινας
Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο φάκελος από πλευράς του δήμου


Μία ολοκληρωμένη πρόταση η οποία περιλαμβάνει την ανάπλαση του ιστορικού χώρου της Ανδρίτσαινας, κατατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων πριν από μερικές μέρες.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ο φάκελος εμπεριέχει αναπλάσεις τόσο για την ιστορική όσο και για την διοικητική έδρα του δήμου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην ιστορική έδρα του δήμου δηλαδή στην Ανδρίτσαινα καθώς η δημοτική αρχή θεωρεί ότι πρόκειται για μια παραγωγική επένδυση.

«Στις 15 Σεπτέμβρη ο δήμος μας κατέθεσε τον φάκελο με τις αστικές αναπλάσεις στο πρόγραμμα το οποίο είχε δημοσιοποιήσει η Περιφέρεια.

Πρόκειται για παρεμβάσεις στις έδρες του δήμου, την διοικητική και την ιστορική.

Παρεμβαίνουμε σε κομβικά σημεία όπου έπρεπε να γίνει κάποια ανάπλαση ,μίας και δίνεται η δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Το ύψος της χρηματοδότησης βάση της μελέτης του φακέλους μας, ανέρχεται στο 1.650.000€.

Προβλέπει παρεμβάσεις στον ιστό της Ανδρίτσαινας που περιβάλουν τους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης, του Λαογραφικού Μουσείου, του παράλληλου οδικού άξονα με τον κεντρικό της Ανδρίτσαινας -και στην δεξιά πλευρά της πόλης και στην αριστερή- ενώ επεκτείνεται μέχρι το θέατρο το οποίο βρίσκεται στην είσοδο και άνω του Κέντρου Υγείας.

Είναι μία σημαντική παρέμβαση την οποία διεκδικούσε η  Ανδρίτσαινα εδώ και χρόνια» επισήμανε ο Σ. Μπαλιούκος.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην Κρέστενα ο δήμαρχος τόνισε: «Στην Κρέστενα προβλέπει η συνέχιση της ανάπλασης που έχει γίνει και είναι κοντά στον χώρο του νέου δημαρχείου.

Είναι απαραίτητο οι εργασίες να γίνουν πριν την εγκατάσταση καθώς μετά την εγκατάσταση δεν μπορεί να σκαφτεί ο χώρος». 

Σύμφωνα με τον Σ. Μπαλιούκο από πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων ανάπλασης.

«Εκτιμώ ότι θα έχουμε την έγκριση καθώς είναι μία προσεγμένη εργασία ή θα κάνουμε τις βελτιώσεις που πρέπει εάν κάπου έχουμε ξεφύγει για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να ασχοληθούμε με την ανάπλαση στον ιστορικό χώρο της Ανδρίτσαινας που το έχει ανάγκη.

Μπορεί οι αναπλάσεις να είναι απαραίτητες σε όλους τους οικισμούς αλλά στην Ανδρίτσαινα είναι παραγωγική επένδυση, γιατί αυτό έχει να «πουλήσει» η Ανδρίτσαινα.

Η Ανδρίτσαινα «πουλάει» την παρουσία της δίπλα στον Επικούριο Απόλλωνα και την ιστορικότητα που έχει καθώς και την δομή της ίδιας της πόλης με την πέτρα και τα αρχοντικά.

Η ανάπλαση θα την απογειώσει και ελπίζω να μην μας διαψεύσουν.

Το επόμενο βήμα μας να είναι η είσοδος της Ανδρίτσαινας και η ανατολική και η δυτική και βεβαίως να αρχίσει ο Νομός να διεκδικεί την σύνδεση Ολυμπία- Ανδρίτσαινας- Λεύκτρο – Μεγαλόπολης, που αποτελεί μία ταχύτατη δευτερεύουσα είσοδος από τα ανατολικά του Νομού μας, πέραν της Ολυμπίας Οδού».

Άννα Αγγελίδου-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top