19 Σεπ 2017
One σχόλια

Μυρώνια Ηλείας: Κινδυνεύουν ακόμα και με την ζωή τους

Μυρώνια: Κινδυνεύουν ακόμα και με την ζωή τους
Τροχοπέδη στην ανάπτυξη της οικονομίας της ορεινής νότιας Ηλείας αλλά και στην καθημερινότητα των κατοίκων



είναι το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο που ενώνει τη ΔΕ Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τη ΔΕ Φιγαλείας του δήμου Ζαχάρως, αφού είναι σχεδόν αδύνατον να περάσει αυτοκίνητο και να μην υποστεί ζημιά από τις πέτρες, τι λακκούβες και τη βλάστηση.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στον δρόμο που ενώνει τα Μυρώνια με το Κρυονέρι, καθώς εμποδίζει πλήθος πολιτών να μεταβούν είτε στην Καλλιθέα ή την Κρέστενα είτε στη Ζαχάρω και τη  Νέα Φιγαλεία.

Διασχίζοντας με συμβατικό αυτοκίνητο τον δρόμο, διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση εγκυμονεί καθημερινά κινδύνους ακόμα και για την ίδια τη ζωή των οδηγών.

Οι κτηνοτρόφοι και οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τονίζουν στην εφ. «Πατρίς» ότι ξοδεύουν όλο τους το εισόδημα στις ζημιές και στη συντήρηση των οχημάτων τους, επισημαίνοντας ότι χάνουν χρήματα και πελάτες επειδή δεν μπορούν να έχουν γρήγορη και άνετη πρόσβαση στα γύρω χωριά.
«Σήμερα είπα ότι είναι η τελευταία φορά που χρησιμοποιώ τον δρόμο με το φορτηγό.

Κάνω εμπόριο ζωοτροφών στην περιοχή και αναγκάζομαι να κάνω ελιγμούς για να αποφεύγω πέτρες και λακκούβες, με κίνδυνο να βρεθώ στον γκρεμό.

Το χειμώνα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αφού με την πρώτη βροχή, είναι κίνδυνος θάνατος να οδηγείς σε τέτοιο δρόμο», υπογράμμισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Ρένος Τσαούσης από τη Νέα Φιγαλεία, ο οποίος εκείνη την ώρα εκτελούσε δρομολόγιο με το φορτηγό του από τα Μυρώνια.
Απούλητο ή κοψοχρονιά το γάλα των κτηνοτρόφων

Ο κ. Αριστοτέλης Μαυροειδής μας δείχνει τα λάστιχα του αυτοκινήτου γεμάτος απόγνωση και ζητά την επίσπευση των εργασιών, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να νιώθουν ότι δεν είναι πολίτες κατώτερης κατηγορίας παρότι πληρώνουν τους ίδιους φόρους με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Λάστιχα πέντε μηνών και είναι ήδη σαν να τα έχω τρία χρόνια. Φθάρθηκαν και τον χειμώνα θα θέλουν άλλαγμα.

Είμαι κτηνοτρόφος από τη Νέα Φιγαλεία και μου μένει το γάλα απούλητο γιατί το φορτηγό της εταιρείας δεν έρχεται εδώ πάνω.

Αναγκάζομαι να κατεβαίνω στη ζαχάρω με δικά μου έξοδα και να το δίνω κοψοχρονιά.

Η εικόνα του δρόμου με αναγκάζαι να μένω μακριά από το σπίτι μου και να χάνω λεφτά.

Αν αρρωστήσω εδώ πάνω, δεν προλαβαίνω τον γιατρό», δηλώνει απελπισμένος ο κ. Μαυροειδής, κοιτώντας τον χωματόδρομο.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δήμαρχος Ζαχάρως, Νίκος Φάμελος, η βελτίωση του δρόμου έχει ενταχθεί στη χρηματοδότηση του Ταμείου Μολυβιάτη με προϋπολογισμό 178.000 ευρώ και έχει ήδη δημοπρατηθεί.

«Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, έχει τελεστεί η δημοπρασία και η Οικονομική Επιτροπή είναι στο στάδιο που εξετάζει τις προσφορές.

Υπολογίζουμε να έχουμε προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου εντός τριμήνου.

Είναι ένα έργο που θα καλύψει 10 περίπου χιλιόμετρα ασφάλτου.

Το εν λόγω σημείο ενώνει τα χωριά Μυρώνια-Αμυγδαλιές-Ζαχάρω-Νέα Φιγαλεία.

Είναι ένα αίτημα που επιτέλους ικανοποιείται από το Δήμο, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά», δήλωσε ο κ. Φάμελος, επισημαίνοντας ότι κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και για αυτό συμπεριέλαβε το έργο στις προτάσεις προς υλοποίηση.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Πηγή: patrisnews.com

1 σχόλια:

  1. Όλα από το άφαντο ταμείο Μολυβιάτη. Αλλά ο δήμαρχος ασφαλώς θέλει να ''βουλώσει'' τρύπες και ως είναι φυσικό έχει παντελώς ξεχάσει τους δρόμους στή μαρτυρική Μάκιστο και Αρτέμηδα, Εδώ δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο αυτό και από το δήμο. Ότι έγινε έγινε από ιδιώτες(Μαριάνα Βαρδιλογιάννη), και τους Κύπριους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top