20 Σεπ 2017
0 σχόλια

"Στέγνωσε" ο Αλφειός - Στέρεψαν πηγάδια και γεωτρήσεις, υποχώρησε ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής

"Στέγνωσε" ο Αλφειός - Στέρεψαν πηγάδια και γεωτρήσεις
Ρεκόρ 30ετίας στην κατώτερη στάθμη των υδάτων


Από το ένα άκρο στο άλλο πέρασε ο ποταμός Αλφειός.

Το μεγάλο ποτάμι της Πελοποννήσου που στο μεγαλύτερο τμήμα του διασχίζει την Ηλεία, που τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες πλημμύρες, δείχνει να «στεγνώνει».

Η στάθμη του έχει υποχωρήσει αισθητά με αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να στερέψουν στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην παραποτάμια ζώνη, πηγές, πηγάδια και γεωτρήσεις.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, μιλώντας σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε πως ο Σεπτέμβρης προσδιορίζεται ως ο μήνας που η στάθμη του ποταμού υποχωρεί περισσότερο, όμως η εικόνα που αντικρίζουν στην περιοχή, έχει διαμορφωθεί από τον περασμένο Ιούνιο.

«Από τον Ιούνιο μήνα διαπιστώσαμε υποχώρηση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα με αποτέλεσμα πολλές πηγές που διαχρονικά είχαν απόδοση νερού μεγάλων ποσοτήτων και άρδευαν χώρους, σημείωσαν πτώση ή και έλλειψη νερού.

Τα πράγματα επιδεινώθηκαν τον Ιούλιο και σε πολλά σημεία στέρευσε το νερό τον Αύγουστο.

Τα μηνύματα τα οποία παίρνουμε είναι πως και ο φετινός χειμώνας δεν θα δώσει πολλές βροχές.

Εάν αυτό συμβεί τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς τρόπους ύδρευσης και άρδευσης, καθώς η οικονομία της περιοχής στηρίζεται εκεί» σχολίασε ο κ. Μπαλιούκος, που έκανε λόγο για την χαμηλότερη στάθμη του ποταμού Αλφειού από το 1986.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Διάβασε περισσότερα στοilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top