17 Οκτ 2017
0 σχόλια

Νέο οδοιπορικό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα σε μεταποιητικές μονάδες που αξιοποίησαν το ΕΣΠΑ

οδοιπορικό του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα σε μεταποιητικές μονάδες που αξιοποίησαν  το ΕΣΠΑ
Σε Ηλεία και Αχαία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Μεταποιητικές μονάδες που αξιοποίησαν το ΕΣΠΑ και αναπτύχθηκαν με στόχο να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του οδοιπορικού του στους επιχειρηματικούς δρόμους του ΕΣΠΑ.

«Στηρίζουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της Δυτικής Ελλάδας. Δίνουμε έμφαση στην πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, με στόχο τα προϊόντα της περιοχής μας να είναι ανταγωνιστικά και να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζουν στις αγορές.

Τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι ενθαρρυντικά.


Η στροφή των καταναλωτών στα τοπικά προϊόντα είναι εντυπωσιακή, κάτι που αναμφισβήτητα συνδέεται τόσο με την ποιοτική τους αναβάθμιση, αλλά και την πλήρη συναίσθηση των πολιτών ότι στηρίζοντας τον τόπο μας, ενισχύουμε την ύπαρξή μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Το οδοιπορικό στα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ ξεκίνησε  από τη «Φάρμα Ηλείας», στα Καβάσιλα του Δήμου Πηνειού.

Πρόκειται για τη δημιουργία μιας πρότυπης μονάδας επεξεργασίας αγελαδινού γάλακτος που ανέπτυξαν οι Διονύσιος Μαρίνος και Κωνσταντίνος Τσάκωνας, υλοποιώντας επένδυση ύψους 673.619 ευρώ. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της η μονάδα επεξεργάζεται 3 τόνους γάλα την ημέρα παράγοντας φρέσκο γάλα, προϊόντα γάλακτος και διαρκώς διευρύνει την παραγωγή της.

Επόμενος σταθμός ήταν η «Αχαϊκή Φάρμα» στα Μποντέικα Αχαϊας, όπου ο Δημήτρης Αυγέρος ανέπτυξε μια σύγχρονη μονάδα για την παραγωγή και εμπορία ζώντων ζώων.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης έφθασε τα 780.000 ευρώ  και αφορά την  πλέον  σύγχρονη  καθετοποιημένη  μονάδα  παραγωγής γαλακτοκομικών  και  τυροκομικών  προϊόντων  αποκλειστικά  από  φρέσκο  πρόβειο  γάλα.


Η  φάρμα  λειτουργεί  σε  σύγχρονες εγκαταστάσεις  με  μηχανήματα  τελευταίας  τεχνολογίας και  με  σύγχρονα  συστήματα ελέγχου  αποδόσεως του κοπαδιού.


Η καθαριότητα στους χώρους εκτροφής και η άριστη φυσική κατάσταση των ζώων, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην «Πατραϊκή Ζυθοποιία» στα Βραχνέικα Πατρών, όπου παράγεται η μπύρα «Διώνη».


Οι αδελφοί Γιώργος και Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος επέστρεψαν στην πατρίδα από τη Γερμανία όπου ζούσαν κι έβαλαν στόχος  να δημιουργήσουν μια μικροζυθοποιία, που θα κάνει την διαφορά.


Υλοποίησαν επένδυση, η οποία  ξεπέρασε τα 300.000 ευρώ, δημιούργησαν τη δική τους ζυθοποιία, που ξεκίνησε με ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής τα 20 εκατόλιτρα.


Οι αδελφοί Αντωνακόπουλοι επεκτείνονται και άλλα είδη μπύρας, εδραιώνοντας στην αγορά  την παρουσία της «Πατραϊκής Ζυθοποιίας».

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος τόνισε: «Επισκεφθήκαμε παραγωγικές μονάδες της περιοχής που υλοποίησαν επενδύσεις σε δύσκολες εποχές.


Απέδειξαν στην πράξη ότι ακόμη και σε εποχές κρίσης, ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να τις αξιοποιούμε. Πρόκειται για σύγχρονες επιχειρήσεις που δημιούργησαν θέσεις εργασίας και παράγουν ποιοτικά προϊόντα, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στον τόπο μας».




Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, o αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής Σάκης Μαυρόγιαννης, ο περιφερειακός σύμβουλος (ΠΕ Ηλείας) Γιάννης Αρβανιτάκης, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας και ο Γενικός  Διευθυντής  Αναπτυξιακού Προγραμματισμού,  Περιβάλλοντος και Υποδομών Καραβίδας Δημήτριος.  

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα:




Πηγή: Δελτίο Τύπου ΠΔΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top