16 Οκτ 2017
0 σχόλια

Δήμο Επικούριου Απόλλωνα με Φιγαλεία, Αλιφείρα & Ανδρίτσαινα ζητάνε κάτοικοι και φορείς της περιοχής

Δήμο Επικούριου Απόλλωνα με Φιγαλεία, Αλιφείρα & Ανδρίτσαινα ζητάνε κάτοικοι και φορείς
Στην Επαρχία Ολυμπίας


Όπως είναι γνωστό σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών τους επόμενους μήνες θα γίνουν κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά τους δήμους της χώρας

 ενώ μερικοί δήμοι θα διασπαστούν με σκοπόν να δημιουργηθούν νέοι και που θα ταιριάζουν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Πηγές αναφέρουν πως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί πριν τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2019.

Σύμφωνα λοιπόν με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του Υπουργείου Εσωτερικών οι δήμοι στην Επαρχία Ολυμπίας θα αλλάξουν καθώς ο ήδη υπάρχον σχεδιασμός τους, έχει απομονώσει τις τοπικές περιοχές όπως την Ανδρίτσαινα.

Οι σκέψεις είναι για δύο δήμους με τον πρώτο δήμο να ονομάζεται ΔΗΜΟΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - ΖΑΧΑΡΩΣ με έδρα την Κρέστενα,θα περιλαμβάνει τους πρώην δήμους Σκιλλουντίας, Ζαχάρως και ίσως Αλιφείρας

και ο δεύτερος ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ με έδρα την Νέα Φιγαλεία, ή ιστορική έδρα την Ανδρίτσαινα και θα περιλαμβάνει τους πρώην δήμους Φιγαλείας και Ανδριτσαίνης, ίσως και την Αλιφείρα ανάλογα με τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών.

Μάλιστα ίσως και ανάλογα τον σχεδιασμό, στον νεοσύστατο ΔΗΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ να συμπεριληφθεί και ο πρώην δήμος Είρας ο οποίος ανήκει στο Νομό Μεσσηνίας αλλά η ιστορία του συνδέεται άμεσα με το Ναό του Επικούριου Απόλλωνος και οι λιγοστοί κάτοικοί του εξυπηρετούνται από την Ανδρίτσαινα.

Αυτό θα ωφελήσει πολύ τις τοπικές έδρες των πρώην δήμων οι οποίες θα αποκτήσουν μερικές δημόσιες υπηρεσίες όπως και πριν αλλά και η διακυβέρνηση τέτοιου είδους δήμων θα επιφέρει πολλά θετικά στην οργάνωσή τους σε αντίθεση με σήμερα.

Οι συγκεκριμένες σκέψεις υιοθετούνται ακόμα και σήμερα από δεκάδες κατοίκους των περιοχών αυτών αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες όπως επίσης και από φορείς και σωματεία.

Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top