17 Οκτ 2017
0 σχόλια

Σας αφορά! Ποιοι οδηγοί καλούνται να δώσουν ξανά για δίπλωμα (vid)

Ποιοι οδηγοί καλούνται να δώσουν ξανά για δίπλωμα (vid)
Τροποποιήσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που θα αφορούν

στην αύξηση των ορίων ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι παραβάτες ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών.

Το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή και θα προβλέπει

την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

«Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική του έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος.

Παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς θεωρούνται η ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, η ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά και η στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.

Μετά τις δύο αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος, που θα διαρκεί έναν με δύο μήνες, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις.

Όπως ανέφερε, θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των προστίμων σε μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top