11/18/2017
0 σχόλια

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στα Δημοτικά Ανδρίτσαινας και Γιαννιτσοχωρίου για την σχολική εφημερίδα «Η Νέδα»

11/18/2017 11:30:00 μ.μ.
1ο Πανελλήνιο Βραβείο στα Δημοτικά Ανδρίτσαινας και Γιαννιτσοχωρίου για την σχολική εφημερίδα
Στον Διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»


Με μεγάλη χαρά και τιμή, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Ανδρίτσαινας και Γιαννιτσοχωρίου, Νικόλαος Γαλάνης και Νάντια Στρατή αντίστοιχα, παρέλαβαν το 1ο βραβείο (και μοναδικό που δόθηκε σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) για τη δημιουργία της σχολικής εφημερίδας με τίτλο «Η Νέδα» για τον Διαγωνισμό: «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και συνδιοργανώθηκε με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Διεύθυνση Π. Ε Σερρών, υπό την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Πήραν μέρος 110 σχολικές μονάδες, 4.500 μαθητές από την Ελλάδα και τα σχολεία της ομογένειας, με 1.500 έργα.

Τα δύο σχολεία του Ν. Ηλείας συνεργάστηκαν και το αποτέλεσμα εντυπωσίασε τη κριτική επιτροπή.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δ.Σ. Ανδρίτσαινας και της Γ’ και Δ’ τάξης του Δ.Σ. Γιαννιτσοχωρίου έγιναν για λίγο δημοσιογράφοι και δημιούργησαν μια εφημερίδα-αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό.

Στην τελετή παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Κώστας Ζουράρις (ο οποίος έδωσε και το βραβείο στα σχολεία του νομού μας), η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, η βουλευτής Σερρών Φ. Αραμπατζή, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και του εκπαιδευτικού κόσμου.

Πηγή: thebest.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top