8 Νοε 2017
0 σχόλια

Κοντονής για τον δολοφόνο της Ζέμπερη: Δεν αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου

Δεν αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου
Διευκρινίσεις για την αποφυλάκιση του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβέβαιωσε τις πληροφορίες για πρόσφατη αποφυλάκιση του δολοφόνου της άτυχης 32χρονης, όχι όμως με τις διατάξεις του αποκαλούμενου νόμου Παρασκευόπουλου. 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κοντονής, ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού είχε φυλακιστεί το 2011 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Η δίκη του έγινε το 2017 σε δεύτερο βαθμό και του επιβλήθηκε τελεσίδικη ποινή κάθειρξης 12 χρόνων.

Αποφυλακίστηκε όμως με τις διατάξεις που ισχύουν για την εκτέλεση των 3/5 της ποινής – όχι τον έκτακτο νόμο Παρασκευόπουλου – καθώς είχε ήδη παραμείνει στη φυλακή εννέα χρόνια και δεν χρειάστηκε να ξαναμπεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης: 

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. 

Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ' όρον απόλυσης κατ' άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. 

Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Πηγή: lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top