1 Δεκ 2017
0 σχόλια

Από το ταμείο Μολυβιάτη χρηματοδοτήθηκαν… χοροί του Λυκείου Ελληνίδων Λακωνίας στην Κύπρο

ταμείο Μολυβιάτη χρηματοδοτήθηκαν… χοροί του Λυκείου Ελληνίδων Λακωνίας στην Κύπρο
Τι επεσήμανε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος


Με τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν από τους απλούς πολίτες για την στήριξη των πυρόπληκτων και δημιουργήθηκε το Ταμείο Μολυβιάτη χρηματοδοτήθηκαν τον Οκτώβριο 2007, χοροί του Λυκείου Ελληνίδων Λακωνίας στην Κύπρο!

Πριν καν προλάβουν να στεγνώσουν τα δάκρια των Ηλείων για τους ανθρώπους που χάθηκαν ο διαχειριστής του ταμείο αρωγής πυροπλήκτων κ. Μολυβιάτης χρηματοδοτούσε πολιτιστικές δράσεις όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος.

«Το ζήτημα του προγράμματος Μολυβιάτη έχει τεθεί ειδικά από την αυτοδιοίκηση του Νομού μας από την πρώτη στιγμή.

Είχαμε καυτηριάσει διαδικασίες χρηματοδότησης του Λυκείου Ελληνίδων από την Λακωνία για χορούς που έκανε στην Κύπρο κι αυτά συνέβησαν την επομένη των πυρκαγιών (Αύγουστο είχαμε τις φωτιές και αυτά έγιναν αρχές Οκτώβρη).  Τότε διαχειριστής του προγράμματος ήταν ο κ. Μολυβιάτης.

Τότε είχαμε επισκεφτεί την Αθήνα και είχαμε εκφράσει την διαμαρτυρία μας.

Και  τότε και τώρα ο απλός κόσμος και οι φορείς της αυτοδιοίκησης είχαμε μεσάνυχτα για το  πόσα χρήματα είναι, πόσα έχουν σταλεί στο Νομό.

Γινόταν ένα πανηγύρι στο οποίο δεν συμμετείχαμε απλά διεκδικούσαμε και μάθαμε συν το χρόνο ότι τα χρήματα τα οποία διακινήθηκαν ήταν πολλαπλάσια από αυτά που έγιναν γνωστά στο Νομό μας. Εμείς στο δήμο μας είμαστε άνθρωποι της πράξης.

Αυτό που έχουμε βάλει σαν στοίχημα είναι, αυτά τα λίγα που έχουμε λάβει μετά από σκληρή διεκδίκηση, να πιάσουν τόπο. Να τα δει ο κόσμος.

Εκεί είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς ότι έχουμε πάρει είναι εκεί κι ότι έχουμε θα το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Για τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ  που έχουν βγει σε διαγωνιστικές διαδικασίες έχουν προκύψει οι ανάδοχοι και θα τα  διεκδικήσουμε μέχρι τέλος, παρά τα παιχνιδάκια του εργολαβικού κόσμου τα οποία αντιμετωπίσαμε  πρόσφατα.

Ο δήμος κινήθηκε με διαδικασίες τις οποίες θα τηρήσουμε μέχρι τέρμα.

Κάποιοι από αυτούς θα βγουν εκτός της διαδικασίας διεκδίκησης έργων καθώς θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες.

Ακούω απόψεις ότι ήταν μεγάλη η έκπτωση και θα πρέπει να το μειώσουμε. Οι διαγωνιστικές  διαδικασίες γίνονται για να αναδειχτούν τα ζητήματα του ανταγωνισμού.

Συνεπώς αυτός που συμμετέχει σε έναν διαγωνισμό έχει την ευθύνη του μεγάλου ποσοστού που δίνει.

Εάν δεν είναι ικανός να το υπερασπιστεί θα βρεθεί εκτός Νηφώνος και στο εξής θα σκέφτεται ο επόμενος για το τι έκπτωση θα πρέπει να δώσει και θα κάνει τους λογαριασμούς  που πρέπει να κάνει».

Άννα Αγγελίδου-protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top