7 Δεκ 2017
0 σχόλια

Ανδρίτσαινα: Σπουδαία ενημερωτική εκδήλωση για την ιστορία του Θωρηκτού Αβέρωφ

Σπουδαία ενημερωτική εκδήλωση για την ιστορία του Θωρηκτού Αβέρωφ στην Ανδρίτσαινα
Από την Ε.Α.Α.Ν Ηλείας και το Δημοτικό Σχολείο Ανδρίτσαινας στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων της Επαρχίας Ολυμπίας


Στα πλαίσια του εορτασμού του Πολιούχου της Ανδρίτσαινας Αγίου Νικολάου αλλά και προστάτη του Πολεμικού -Εμπορικού Ναυτικού & Λιμενικού Σώματος, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Νομού Ηλείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ανδρίτσαινας διοργανώνουν ενημερωτική - εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα την Ιστορία του Πολεμικού Πλοίου Γεώργιος Αβέρωφ και τη σημασία του για τον Ελληνισμό.

Την εκδήλωση στηρίζουν η Δ.Ε Ανδρίτσαινας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας καθώς και το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης και γίνεται με την υποστήριξη και της Διοίκησης του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου ''Θωρηκτό Γ. Αβέρωφ'' ενώ συμμετέχουν 5 σχολικές μονάδες της Επαρχίας Ολυμπίας, το Νηπιαγωγείο Ανδρίτσαινας, το Δημοτικό Σχολείο Ανδρίτσαινας, το Δημοτικό Σχολείο Λεύκης, το Γυμνάσιο Ανδρίτσαινας και το Λύκειο Ανδρίτσαινας.

Η εκδήλωση έχει πολλαπλά οφέλη για τη μαθητική κοινότητα και τους μαθητές των ορεινών αυτών σχολείων, καθώς εκτός ότι δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές να επισκεφθούν το χώρο μιας εκ των ιστορικότερων βιβλιοθηκών της χώρας, έχουν τη ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του πιο ιστορικού εν ενεργεία Πολεμικού Πλοίου μετά και την σπουδαία διεθνή διάκριση (“Ship of the Year Award 2017” by 14th Annual Lloyd’s List Greek Shipping Awards Ceremony and Gala Dinner) από την δωρεά του στο Ελληνικό Κράτος έως και σήμερα, καθώς επίσης και να δουν σε οθόνη πως είναι το πλοίο εσωτερικά και εξωτερικά.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα μετά από πρωτοβουλία της ΕΑΑΝ να έρθουν σε επαφή μαθητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν στο μέλλον τον ναυτικό κλάδο και τη ναυτιλία με το Εμπορικό Ναυτικό αφού το παρών θα δώσει και αξιωματικός του με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για οποιαδήποτε απορία έχουν.

Έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας κος Μπαξεβανάκης, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων κος Μπαλιούκος, ο Πρόεδρος της Δ.Ι.Β.Α κος Βλασσόπουλος καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωματείων από την Ανδρίτσαινα.

Εκ μέρους της Ε.Α.Α.Ν Ηλείας το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος Πλοίαρχος Ε.Α Ζώης Υφαντής Π.Ν αλλά και απόστρατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου (Λιμένας Κατακόλου) το οποίο θα επισκεφθεί για πρώτη φορά τη Ανδρίτσαινα!

Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top