9 Δεκ 2017
0 σχόλια

Ο Δεκέμβρης δείχνει τα δόντια του: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Προετοιμαστείτε για χειμωνιάτικες μέρες


Tοπικές νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα Σάββατο 09.12.2017, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο και στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν και τοπικές βροχές.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενισχυθούν στα δυτικά, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, και στη Θράκη, ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες.

Χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται να πέσει κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 16, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 17, και στην Κρήτη από 9 έως 19.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως σταδιακά θα ενισχυθούν και προς το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι περισσότερες, ενώ προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και προς το βράδυ θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι περισσότερες, ενώ προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις.

Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς.

Πηγή: e-radio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top