11 Ιαν 2018
0 σχόλια

Καμίνης: Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα δημοτικά ραδιόφωνα - Ο,τι δεν ελέγχει θέλει να το κλείσει

Καμίνης: Η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τα δημοτικά ραδιόφωνα
Φωτογραφία: EUROKINISSI /
 ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Για πολιτική σκοπιμότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης


διαμαρτυρόμενος ότι με το πολυνομοσχέδιο βγάζει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς «στο σφυρί».

Μιλώντας στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, ο Γ. Καμίνης καταφέρθηκε εναντίον της δημοπράτησης του «Αθήνα 984» που προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο.

«Στις 7 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίναμε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο οι δημοτικές συχνότητες δεν μπορούν να βγουν στο σφυρί. Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ. Ή στο κάτω – κάτω να γίνει αυτό που συνέβη – δικαίως - με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία» τόνισε για να προσθέσει με νόημα: «Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό, τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, σημείωσε ότι «τα δείγματα, όσο καλόπιστος και αν είναι κανείς, δείχνουν πολιτική σκοπιμότητα» και απαρίθμησε:

Τα δημοτικά ραδιόφωνα μπαίνουν στην ίδια μοίρα με οποιοδήποτε άλλη εμπορική επιχείρηση και οι άδειές τους βγαίνουν στο σφυρί.

Παρόλο που η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με την ελεύθερη πληροφόρηση και την πλουραλιστική ενημέρωση.

Αν και τα δημοτικά ραδιόφωνα είναι από τα λίγα εναπομείναντα Μέσα Ενημέρωσης που τηρούν την εργατική νομοθεσία και είναι απολύτως τυπικά ως προς τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία.
Εφορίες, ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη χαρτοσήμου πολλών εκατομμυρίων, δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς, και ανοίγουν το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων.

Βεβαίως, τόνισε ο Γ. Καμίνης, δεν επιχειρούν να κάνουν τη ζωή των δήμων δύσκολη μόνο στο πεδίο της δημόσιας πληροφόρησης. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ρυθμίσεων για την ασφάλεια των παιδικών χαρών, που από τη μία άκρη πήγαν στην άλλη, κάτι παρόμοιο επιχειρούν τώρα με τους παιδικούς σταθμούς, που τα δικαιολογημένα μέτρα ασφάλειας, φτάνουν στην άλλη άκρη απειλώντας δεκάδες δημοτικούς σταθμούς με λουκέτο.


«Ας μην προσθέσουμε και τα υπόλοιπα πολύ πιο πολιτικά ζητήματα, με κύριο την απόπειρα της κυβέρνησης να παραλύσει τους δήμους και την τοπική διακυβέρνηση, με πρόσχημα την απλή αναλογική» σημείωσε.

Ο Γ. Καμίνης ενημέρωσε ότι ζήτησε «επειγόντως» και θα έχει αύριο, Παρασκευή, συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά.

«Ο Αθήνα 984 πρέπει να επιβιώσει, θα επιβιώσει και θα συνεχίσει να προσφέρει αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτική ψυγαγωγία. Θα συνεχίσει να είναι ο σταθμός της Αθήνας» κατέληξε ο Γ. Καμίνης.

Για το MEGA

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή μου στους 420 εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, οι μέτοχοι του οποίου ανακοίνωσαν ότι δεν θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια.

«Κάθε Μέσο Ενημέρωσης που παύει να λειτουργεί, είναι πλήγμα για τη δημοκρατία» κατέληξε.

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top