14 Ιαν 2018
0 σχόλια

Λέπρεο Ηλείας: Κατολισθήσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε οικία

Λέπρεο: Κατολισθήσεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε οικία
Στο σημείο Περιφέρεια και Δήμος για να ανοίξουν την Επαρχιακή Οδό - Μηχανικοί καταγράφουν τα προβλήματα(ΦΩΤΟ)


Φόβο και τρόμο προκάλεσαν το Σάββατο το πρωί οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι του Λεπρέου, του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας στην Ηλεία.

Τεράστιοι βράχοι είχαν αποκολληθεί από το βουνό και είχαν προσγειωθεί στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Νέα Φιγαλεία και το Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, ενώ η ταχύτητα τους ήταν τόσο μεγάλη που διέλυσαν ένα σπίτι, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες του 2 μέρες πριν για να μεταβούν στην Αθήνα.

Μεγάλο μέρος της στέγης υπέστη σοβαρές ζημιές ενώ ακόμα και αυτή την ώρα μεγάλες πέτρες υπάρχουν εντός της οικίας ενώ και διπλανοί βοηθητικοί χώροι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Το Λέπρεο, είναι γνωστό στις αρχές για τις καταπτώσεις βράχων πολλά χρόνια πριν ωστόσο, η πρόσφατη κατολίσθηση προκάλεσε και πάλι το φόβο στους κατοίκους.

Ευτύχημα ήταν το γεγονός πως τη στιγμή της κατολίσθησης δεν υπήρχε όχημα στο κεντρικό δρόμο του οποίου η κυκλοφορία είναι έντονη καθώς τώρα θα μιλούσαμε για τραγωδία και θύματα.

Πρώτοι στο σημείο έφθασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Κώστας Μητρόπουλος που βρισκόταν στη περιοχή, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ζαχάρως - Φιγαλείας Δημήτρης Κόσσυφας

καθώς και ο Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας Θάνος Χουλιάρας ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η επέμβασή της. Άμεσα κατέφθασε μηχάνημα βαρέως τύπου για να ανοίξει την Επαρχιακή Οδό και να απομακρύνει τους ογκόλιθους.

Λίγη ώρα αργότερα έφθασε και η Τροχαία ενώ στο σημείο για να δουν από κοντά τις συνέπειες της κατολίσθησης βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Ηλείας, ο πρώην Δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος καθώς και μηχανικοί της Π.Ε Ηλείας και του Δήμου.

Τοποθετήθηκε σήμανση στη κεντρική επαρχιακή οδό Νέας Φιγαλείας - Επικουρίου Απόλλωνα, το φαινόμενο παρακολουθείται για τις επόμενες ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα ζητηθεί ο Οικισμός Λέπρεο να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες και μελέτες για το φαινόμενο.




Θάνος Χουλιάρας-#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top