11 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Προβληματισμός με φόντο το Νοσοκομείο Κρεστένων

Προβληματισμός με φόντο το Νοσοκομείο Κρεστένων
Ζητούν την δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης και παράλληλη λειτουργία στελεχωμένου Κέντρου Υγείας


Τον έντονο προβληματισμό του Δημάρχου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων έχει προκαλέσει η αποψίλωση του Νοσοκομείου της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο Σάκης Μπαλιούκος, το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί ένας διάλογος μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για την συμπληρωματική χρήση του χώρου.

Η Δημοτική Αρχή επιμένει στο αίτημα της για δημιουργία στον χώρο Κέντρου Αποκατάστασης, ενώ η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας φαίνεται ότι έχει άλλα σχέδια για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου.

Αναφερόμενος στο φλέγων θέμα του Νοσοκομείου Κρεστένων ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος σημείωσε:

«Στο ζήτημα του νοσοκομείου είμαστε ξεκάθαροί απέναντι στον κόσμο, αλλά και ως φορέας, με επανειλημμένες συζητήσεις που έχουμε κάνει.

Η περιοχή της Κρέστενας είχε το νοσοκομείο και κατά περιόδους είχε υψηλούς δείκτες εξυπηρέτησης για τον πολίτη και σε μια ευρύτερη περιοχή από αυτή που προσδιορίζεται γεωγραφικά στην Κρέστενα.

Την καλή του περίοδο, εξυπηρετούσε μια ευρύτερη περιοχή.

Τώρα ερχόμαστε σε αυτή την περιοχή και τη νεκρώνουν τελείως.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο δεν είναι καν πολυϊατρείο, χωρίς να θέλω να προσβάλλω τους γιατρούς που υπηρετούν με τις καλές προθέσεις, την καλή τους διάθεση, την κόπωση που καθημερινά δείχνουν.

Σε συνάντηση που είχαμε κάνει όταν είδαμε ότι αντρειώνεται το νοσοκομείο του Πύργου, το οποίο απέχει 20 χλμ., είδαμε την προοπτική που μπορεί να έχει το Νοσοκομείο μας.

Είπαμε ότι μπορεί να κάνει κάτι συμπληρωματικό στην μεγάλη προσπάθεια και είχαμε «δει» τη δημιουργία ενός κέντρου αποκατάστασης, διατηρώντας πάντα μια στοιχειώδη μονάδα που θα εξυπηρετεί  σε πρώτο βαθμό ή σε δεύτερο βαθμό τους πολίτες. 

Ζητήσαμε η παθολογική κλινική να μείνει ως έχει, οι μεμονωμένες ειδικότητες να μείνουν.

Στο Κέντρο Υγείας πρέπει να λειτουργεί ένας καρδιολόγος, να κάνει εφημερία. Είχαμε καρδιολόγο, είχαμε οφθαλμίατρο, αυτά ζητήσαμε να παραμείνουν προκειμένου να λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο Κέντρο Υγείας για να το αποδεχθεί η περιοχή.

Όλα αυτά έφυγαν και οι μεμονωμένες ειδικότητες υπέρ του Πύργου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Μπαλιούκος.

Αναφερόμενος στο σήμερα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας –Κρεστένων σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα αναπτύχθηκε ένας διάλογος με το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας αρχικά στη λογική του να υλοποιηθεί το Κέντρο Αποκατάστασης. «

Προχωρώντας στις συζητήσεις είδαμε ότι αυτό δεν υλοποιείται. Κάτι διαφορετικό, χρήσιμο μεν, αλλά πολύ διαφορετικό από τους στόχους της περιοχής μας φαίνεται να σχεδιάζεται.

Εμείς ζητήσαμε αυτό που έχουν κατά νου οι ιθύνοντες και οι υπεύθυνοι για τα ζητήματα υγείας, να το θεσμοθετήσουν. Να έχουμε τη δυνατότητα διαβούλευσης και συμμετοχής σε αυτή, να καταθέσουμε τις απόψεις μας.

Ότι όμως προκύψει και αφορά την υγεία του πολίτη ο δήμος θα το υποστηρίξει και όχι μόνο με στάση και με θέσεις αλλά και οικονομικά» σημείωσε ο Σ. Μπαλιούκος.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος αποψίλωση υπάρχει και στο Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας αλλά και σε όλες τις δημόσιες δομές που υπήρχαν στην συγκεκριμένη περιοχή (ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο, υποθηκοφυλάκειο) με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες μαρασμού για την περιοχή.

Σχολιάζοντας το κατά πόσο επηρέασε το Νοσοκομείο Κρεστένων η δημιουργία του Κ.Υ. Ζαχάρως ο Σ. Μπαλιούκος σημείωσε:

«Ήταν λάθος να δημιουργηθεί το ΚΥ Ζαχάρως χωρίς να είμαι αρνητικός. Ας είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάθε δέκα χιλιόμετρα και μια τέτοια μονάδα, μικρή ή μεγαλύτερη».

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top