18 Ιαν 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Στα τέλη Γενάρη πιάνουν δουλειά οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων

Στα τέλη Γενάρη πιάνουν δουλειά οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων
Τέσσερις επιτροπές για 8.542 αντιρρήσεις


Από τις 26 Γενάρη  αναμένεται να «πιάσουν δουλειά» οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠΕΑ), οι οποίες θα έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις μήνες προκειμένου να εκδικάσουν τις ενστάσεις που έχουν επιβληθεί επί των δασικών χαρτών . 

Στην Ηλεία αναμένεται να συγκροτηθούν τέσσερις επιτροπές εξέτασης ενστάσεων που θα αναλάβουν την εξέταση των 8.542 αντιρρήσεων που έχουν κατατεθεί.

Ειδικότερα το δασαρχείο Πύργου αναμένεται να καταρτίσει δύο επιτροπές (καθώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ενστάσεων) και από μία επιτροπή θα καταρτίσουν τα δασαρχεία Ολυμπίας και Αμαλιάδας.

Παρά τον όγκο των αντιρρήσεων εκτιμάται πως η διαδικασία θα κυλήσει με έναν ομαλό ρυθμό.

Αυτό το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το μεγάλο «πονοκέφαλο» των δασαρχείων έχει να κάνει με τις αιτήσεις εξαγοράς,  καθώς σε επίπεδο Νομού φαίνεται ότι ξεπερνούν τις 8.700.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι εκτάσεις που αναφέρονται στις αντιρρήσεις, τις αιτήσεις εξαγοράς και τις ζώνες των 800 μ. από το κέντρων των οικισμών που έχουν καθορίσει οι δήμοι, αφορούν στο 15,6% των αναρτημένων εκτάσεων της Ηλείας που αφορούν στους δασικούς χάρτες σε μια έκταση περίπου 400.000 στρεμμάτων.

Το υπόλοιπο 84,4% των αναρτημένων εκτάσεων κυρώθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Στο Νομό, αναμένεται να οδηγηθούν προς κύρωση 873.213 μη δασικά στρέμματα και 930.864 δασικά.

Με βάση τους υπολογισμούς  που πραγματοποίησε η  αποκεντρωμένη διοίκηση, αναμένεται να κυρωθούν περίπου 1.804.000 από τη συνολική έκταση των αναρτημένων που είναι 2.137.578 στρέμματα.

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top