24 Φεβ 2018
0 σχόλια

Αυστηρό μήνυμα Τουσκ προς Άγκυρα: Ζητώ άμεση παύση των παράνομων ενεργειών σε Κύπρο και Ελλάδα

Αυστηρό μήνυμα Τουσκ προς Άγκυρα: Ζητώ άμεση παύση των παράνομων ενεργειών
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27 κρατών μελών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα στις Βρυξέλλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Κύπρο


μετά τα πρόσφατα κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας στην ΑΟΖ της Κύπρου, καθώς και στο Αιγαίο.

«Θα ήθελα να εκφράσω την στήριξή μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και να ζητήσω την άμεση παύση αυτών των παράνομων ενεργειών από την Τουρκία.

Η Τουρκία παραβιάζει τις σχέσεις καλής γειτονίας που είναι υποχρεωμένη να έχει με όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.» δήλωσε ο πρόεδρος Τουσκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον ερχόμενο Μάρτιο θα εξεταστεί η πιθανότητα μιας Συνόδου Κορυφής ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσαν τους ομολόγους τους για την προκλητική στάση της Τουρκίας.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ θεωρούν ότι η τουρκική στάση είναι αντίθετη προς το διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονιάς δήλωσε ο Τουσκ αφήνοντας να εννοηθεί ότι από την στάση της Τουρκίας από εδώ και στο εξής θα εξαρτηθεί το αν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη μίνι σύνοδος κορυφής ΕΕ - Τουρκίας στην Βάρνα της Βουλγαρίας.

[madata.gr]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top