13 Μαρ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Φωτιές… από τα μέσα Μάρτη!

Ηλεία Φωτιές από τα μέσα Μάρτη
Πέντε συμβάντα πυρκαγιών απασχόλησαν χθες την Π.Υ. Πύργου και το Π.Κ. Κρεστένων


Σύλληψη ενός ατόμου για εμπρησμό από αμέλεια

Ούτε μία ούτε δύο αλλά πέντε πυρκαγιές κατεγράφησαν χθες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Μπορεί να μην έχουμε φτάσει ακόμα στα μέσα Μαρτίου ωστόσο τα συμβάντα πυρκαγιών έχουν αρχίσει να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο για τους Πυροσβέστες καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι επιχειρούν να κάψουν λιόκλαρα αλλά και καλάμια.

Ειδικότερα δύο φωτιές ξέσπασαν σε αγροτικές εκτάσεις, στη 1:00 περίπου μετά το μεσημέρι.

Η πρώτη σημειώθηκε στην περιοχή της Βαρβάσαινας στις 13:22. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής όπου έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα στις 13:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου ενημερώθηκε για φωτιά στην περιοχή Αγ. Απόστολοι, όπου στάχτη έγινε ένα στρέμμα αγροτοδασικής έκτασης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνέλαβε άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια

Πριν προλάβουν καλά- καλά να κλείσουν πρώτα μέτωπα στις 15:43 σήμανε και πάλι συναγερμός καθώς ξέσπασε φωτιά στη περιοχή Αγ. Γιωργάκη Λαμπετίου όπου κι εκεί η παρέμβαση ήταν άμεση.

Χρειάστηκε να περάσουν δέκα λεπτά έως ότου χτυπήσει και πάλι το τηλέφωνο στην Πυροσβεστική. Στις 15:55 η Π.Υ. Πύργου ενημερώθηκε για φωτιά στο χωριό Πράσινο όπου εκεί η φωτιά έκαψε καλάμια.

Το τηλέφωνο ήχησε και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κινητοποιήθηκαν στις 15:45 για φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή ΜπαλέικαΣέκουλα με αποτέλεσμα να γίνουν «στάχτη» περισσότερα από οκτώ στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια και σχίντα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο έφτασαν επτά (7) οχήματα και 16 πυροσβέστες από το ΠΚ. Κρεστένων αλλά και από την Π.Υ. Πύργου ενώ επικεφαλής του συντονισμού στο έργο της κατάσβεσης τέθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης.

Άννα Αγγελίδου
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top