19 Απρ 2018
0 σχόλια

Την Κυριακή ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018 - Το Σάββατο η τελετή έναρξης στην Ήλιδα «Εν Ολυμπία το κάλλιστον…»

Την Κυριακή ο Δρόμος Εκεχειρίας 2018 - Το Σάββατο η τελετή έναρξης στην Ήλιδα
Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 θα διεξαχθεί για τρίτη χρονιά «Ο Δρόμος της Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, επί της  «Οικοτουριστικής διαδρομής Ήλιδας – Ολυμπίας: Το Μονοπάτι της Εκεχειρίας», προκειμένου να σταλεί το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης που προκύπτει μέσω της Εκεχειρίας.


Μέσω του «Δρόμου της Εκεχειρίας»  στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα ανάγκης προώθησης και υλοποίησης μιας από τις αξίες που αποτελούσαν βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, της Εκεχειρίας.

Η κορυφαία εκδήλωση της Οργάνωσης «ο Δρόμος της Εκεχειρίας 2018», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή,  22 Απριλίου 2018.

Οι δρομείς θα ξεκινήσουν στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα και αφού διαβούν 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος)

θα καταλήξουν στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ολυμπία, όπου θα γίνουν οι βραβεύσεις όλων όσων ολοκληρώσουν ολόκληρη τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια. Θα ακολουθήσει μία μικρή γιορτή προς τιμήν τους.  Φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 500 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και συνδιοργανώνονται με την Αντιπεριφέρεια Ηλείας, τους δήμους Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης τον Δήμο Σπάρτης και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, του  CISM, του ΝΑΤΟ, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΕΟΤ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της ΕΘΝΟΑ, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «Η Καλλιπάτειρα» και την τεχνική υποστήριξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), θεσμικό υποστηρικτή την Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 στις 6 μ.μ. στο πλαίσιο ανάδειξης της Εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας  αλλά και διαφύλαξης των ολυμπιακών αξιών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Εκεχειρία, στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδαςμε δρώμενα από τα σχολεία των Κρεστένων.

Ο Δρ. Αισθητικής και Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII Δημοσθένης Δαββέτας θα παρουσιάσει μία διαδραστική παράσταση για την ειρήνη. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εκτεθούν έργα αφιερωμένα στον αθλητισμό και στην εκεχειρία.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από το συγκρότημα των Passepartout.

Οι σύλλογοι Ήλιδας, Καλυβίων και Αυγείου θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα στους καλεσμένους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Παρασκευή το πρωί, 20 Απριλίου θα διεξαχθεί στο κλειστό της Αμαλιάδας από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το πρόγραμμα: «Αθλητισμός για την Ειρήνη - Πρόγραμμα 5 Κύκλων» (βάσει των 5 Ολυμπιακών κύκλων).

Οι κυρίες Ντόρα Πάλλη υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη με τη συνεργασία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας και τη συμμετοχή μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών σχολείων της Αμαλιάδας σε 5 διαφορετικούς σταθμούς,

σε καθέναν από τους οποίους οι μαθητές θα κληθούν να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από δραστηριότητες και να μάθουν τις τεχνικές Ολυμπιακών αθλημάτων. Έλληνες Ολυμπιονίκες θα παρουσιάσουν τα αγωνίσματά τους και εκπαιδευτές, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα επιχειρήσουν να κάνουν την  έννοια της Ολυμπιακής εκεχειρίας πιο κατανοητή στους μικρούς μαθητές.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι οι: ΟΠΑΠ, ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική, Legea, AutoUnit Ν. Πουλάκης, και υποστηρικτές οι: Λουξ, Fargeco Hellas, ΑΒ Αμαλιάδας, ΠΙΚ Κινινής, Κτήμα Μερκούρη, Καλομοίρης, ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, Ξηροί καρποί Παπαθεοδώρου, Ασφάλειες Λουρίδα, ΟΕΣΗ και ΔΗ.Κ.Ε.Π., Σ.Ε.ΔΙ.Π. Δυτ. Αχαΐας, Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχαναίικων, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας και  χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ, ΕΡΤ 3, Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ΕΡΑ σπορ 101.8, ΕΡΤ Πύργος, , Π.Σ.Α.Τ., ΟΡΤ, ΠΑΤΡΙΣ, The BEST, RUNNING NEWS.GR, We Love Sports, SPORTEVENT.GR, Apopseis.gr, OVI magazine, Ilia.News, Amaliada-News, ΗΛΙΔΑ Κάμπος News, RunNFun.gr, Hellenic Media Group, Web radio, RNF.gr, patrisnews, ΟΡΤ 92,3, Greek Teachers, AmaliadaRadio, Ilida 91,1.

Το ακριβές πρόγραμμα του Δρόμου της Εκεχειρίας φαίνεται στη φωτογραφία.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top