25 Απρ 2018
0 σχόλια

Αδιέξοδο δημιουργούν τ’ αλλεπάλληλα χαράτσια στους κατοίκους της Ηλείας

Αδιέξοδο δημιουργούν τ’ αλλεπάλληλα χαράτσια στους κατοίκους της Ηλείας
Οι αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα προβληματίζουν όλους σχεδόν τους επαγγελματικούς κλάδους


Σε αδιέξοδο έχει οδηγήσει πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων και στην Ηλεία,  η επιβολή αλλεπάλληλων χαρατσιών και αυξήσεων σε ασφαλιστικές εισφορές, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα τη διαρκή συρρίκνωση του εισοδήματός τους!

Με αφορμή και τα διπλά «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ, που αναμένεται να αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, επιστήμονες και αγρότες,  εντείνονται οι διαμαρτυρίες για το συνεχές οικονομικό «σφυροκόπημα» που δέχονται οι περισσότεροι κάτοικοι του Νομού.

Ήδη οι αγρότες είδαν σημαντικές αυξήσεις όσον αφορά την πληρωμή του ΕΦΚΑ, οι οποίες εντάσσονται  στη σταδιακή αναπροσαρμογή των μηνιαίων ασφαλιστικών   εισφορών τους, που είχαν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση.

Κοντά στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι διαρκείς ανατιμήσεις σε λογαριασμούς ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλέφωνα κλπ.), σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

«Τα πράγματα  διαρκώς χειροτερεύουν αφού οι πολίτες και ειδικά οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν όλο και περισσότερα χαράτσια, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν σταματημό και μάλλον θα επιδεινωθούν στο μέλλον.

Η κατάσταση όμως δεν πάει άλλο, κάτι που θα πρέπει να καταλάβουν οι κυβερνώντες» είπε στην «ΠΡΩΤΗ» ο αγρότης κ. Γιώργος Πολυτσόπουλος.

Οι επαγγελματίες

Η υπάρχουσα κατάσταση έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι εκτός των χαρατσιών καλούνται να ανταπεξέλθουν  και στις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

«Κάποια στιγμή αναμέναμε πως θα υπάρξει  ελάφρυνση  των δυσβάστακτων φορολογικών βαρών, αλλά δυστυχώς στην πράξη βλέπουμε τα αντίθετα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Το γεγονός αυτό όμως θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία, τη στιγμή που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη» υπογράμμισε ο επαγγελματίας κ. Γιαν. Θανόπουλος.

Τα πράγματα εξάλλου είναι πολύ δύσκολα και για τα νέα άτομα που προσπαθούν πλέον να επιβιώσουν με τις περιορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν, χωρίς όμως να βλέπουν προοπτική στον ορίζοντα…

«Αντί  το κράτος να βοηθήσει τους νέους να έχουν ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση, τους δημιουργεί διαρκώς εμπόδια με την παντελή έλλειψη θέσεων εργασίας και την απουσία προοπτικής για το μέλλον» ανέφερε ο νεαρός Ανδρ. Μήλιος.

«Τα πράγματα  διαρκώς χειροτερεύουν αφού οι πολίτες και ειδικά οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν όλο και περισσότερα χαράτσια» ανέφερε  ο κ. Γιώργος Πολυτσόπουλος.







«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους,  γεγονός που  θα έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία,» εξήγησε ο κ. Γιαν. Θανόπουλος.








«Αντί  το κράτος να βοηθήσει τους νέους να έχουν ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση, τους δημιουργεί διαρκώς εμπόδια» τόνισε ο  κ. Ανδρ. Μήλιος








Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top