30 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας έπεσε νεκρός από πυρά στο Τορόντο

Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας έπεσε νεκρός από πυρά στο Τορόντο
Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος - Το μήνυμα του Έλληνα πρέσβη


Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Ματθαίος Στάικος, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας τεχνολογίας, βρέθηκε νεκρός μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Μαΐου στην οδό Γιόρκβιλ του Τορόντο.

Η αστυνομία του Τορόντο έλαβε αναφορές για τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς. Ο θάνατος του Μάθιου Στάικος ήταν ακαριαίος, όπως επιβεβαίωσαν οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο. Προς το παρόν οι αρχές δεν γνωρίζουν το κίνητρο του δράστη.

Με ανακοίνωσή της στο Facebook, η αστυνομία περιέγραψε έναν ύποπτο ως «μαύρο, κανονικού αναστήματος», ενώ αναφορά στον θάνατο του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία έκανε και ο Έλληνας πρέσβης στον Καναδά, Δημήτρης Αζεμόπουλος.
Συγκεκριμένα ο κ. Αζεμόπουλος πόσταρε μία φωτογραφία του Στάικου και το παρακάτω μήνυμα:

«Ο 37χρονος Ματθαίος Στάικος, περήφανος Έλληνας και επιτυχημένος Καναδός πολίτης, μας έκανε όλους περήφανους για την χωρίς όρια αγάπη του στη Μητέρα Πατρίδα και τα μεγάλα επιτεύγματά του στον Καναδά. Σήμερα το βράδυ λοιπόν μου είναι ειλικρινά τόσο μα τόσο δύσκολο να πιστέψω την είδηση της απώλειάς του.

Τον γνώρισα την εποχή που προσπαθούσε να καταξιωθεί. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα κατάφερνε και ότι θα έφτανε ψηλά. Ποτέ μου όμως δεν φαντάστηκα ότι θα έφευγε από κοντά μας τόσο γρήγορα, τόσο άδικα, τόσο βίαια. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω την είδηση στα καναδικά ΜΜΕ και δεν θέλω να αποδεχτώ ότι αυτός ο υπέροχος Άνθρωπος και Φίλος δεν θα είναι πια ανάμεσά μας.

Είμαι σίγουρος όμως ότι η ψυχή του έχει βρει ήδη τη θέση της κάτω από το αιώνιο φως του Θεού στον οποίο και ο ίδιος πίστευε. Τα πλέον θερμά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Μερικές φορές είναι αδύνατο να εκφράσουμε την οδύνη της ψυχής μας. Μια από αυτές τις φορές είναι λοιπόν και αυτή για μένα σήμερα το βράδυ γράφοντας αυτές τις γραμμές για τον φίλο μου τον Ματθαίο».
Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top