22 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Μάθημα στην …πράξη στα μνημεία της Ηλείας!

Μάθημα στην …πράξη στα μνημεία της Ηλείας!
Στοχευμένες εκδρομές υλοποιούν Δημοτικά Σχολεία του Νομού


Στα πλαίσια υλοποίησης της προσπάθειας που ξεκίνησε  από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 Την ευκαιρία να γνωρίσουν  την ιστορία του τόπου μας, μέσα από τα μοναδικά μνημεία που αποτελούν τεκμήρια  μιας εντυπωσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν οι μαθητές δημοτικών σχολείων της Ηλείας που συμμετέχουν στις στοχευμένες εκδρομές σε διάφορα σημεία του Νομού.

Πρόκειται για την υλοποίηση της προσπάθειας που ξεκίνησε  από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, με επικεφαλής το διευθυντή της υπηρεσίας κ. Παν. Ζεύλα, με σκοπό να  ενημερωθούν στην πράξη οι μαθητές για τα ξεχωριστά μνημεία του τόπου.

« Η βασική ιδέα είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της ιστορικής γραμμής, ότι δηλαδή δεν είμαστε ριγμένοι μέσα στο χάος του χρόνου, αλλά μέσα σε αυτόν τον τόπο υπάρχει η αρχαιότητα, το Βυζάντιο και συγκεκριμένα σημεία που απεικονίζονται στα μνημεία του τόπου.

Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα  και σκοπός είναι  τα μνημεία να περάσουν στη ψυχή και στη γνώση τους.

Ήδη ξεκίνησαν οι στοχευμένες εκδρομές από το Δημοτικό Σχολείο Λάλα που πήγε στην περιοχή της Δίβρης , καθώς επίσης και από το Δ.Σ. Πανόπουλου και ελπίζουμε ότι του χρόνου οι εκδρομές θα είναι πιο εξειδικευμένες σε τρεις σταθμούς» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο κ. Ζεύλας.

Οι προορισμοί

Οι προορισμοί αυτοί θα είναι συγκεκριμένα στην Παλαιοπαναγιά Μανωλάδας σε συνδυασμό με το αρχαίο λιμάνι Υρμίνης, ενώ θα  γίνει και μία εκδρομή στη Νότια Ηλεία σε σχέση με τον Επικούρειο  και με προορισμό και την Μονή Ίσοβας στην Τρυπητή.

Στην περιοχή της Δίβρης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου Λάλα παρουσιάστηκαν ενθουσιασμένοι, επισκεπτόμενοι συγχρόνως το αρχαίο τείχος της Ψωφίδας στην περιοχή των Τριπόταμων.

«Οι συγκεκριμένες εκδρομές αξίζουν διότι  εκτός από το ψυχαγωγικό, έχουν μορφωτικό και  διδακτικό χαρακτήρα και αποτελούν σχεδόν μάθημα για τα παιδιά.

Στη Δίβρη μπορεί κάποιος να συνδυάσει ολοήμερη εκδρομή, να πάει στο υδροηλεκτρικό φράγμα,  στους   μαχαλάδες που έχουν καταπληκτικές παλιές εκκλησίες κ.α.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προωθεί αυτά τα μέρη, ενώ  και ο αντιδήμαρχος Λαμπείας Βασίλης Αρβανίτης μάχεται για όλες αυτές τις δραστηριότητες» δήλωσε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Λάλα κ. Ντίνος Χρονόπουλος.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top