6 Μαΐ 2018
0 σχόλια

Νέα Φιγαλεία: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Δράση ''Let's Do It Greece 2018''

Νέα Φιγαλεία: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Δράση ''Let's Do It Greece 2018''
Η Πανελλήνια Δράση Εθελοντισμού για 3η συνεχόμενη χρονιά στη Νέα Φιγαλεία


Η Δράση για το 2018 επικεντώθηκε στον εξωραισμό του Βυζαντινού Μοναστηριού της Νέας Φιγαλείας, το οποίο αποτελεί το ''Παλαιότερο'' Βυζαντινό Μνημείο του Νομού Ηλείας και ένα εκ των πιο ιστορικών της Ελλάδος.

Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας πραγματοποιεί δράσεις εθελοντισμού στα πλαίσια της Πανελλήνιας Δράσης Εθελοντισμού ''Let's Do It Greece 2018'' που λαμβάνει χώρα σε εκατοντάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα την ίδια μέρα και ίδια ώρα.

Η δράση που έλαβε χώρα στη Νέα Φιγαλεία ήταν η μοναδική επίσημα καταγεγραμμένη δράση σε ολόκληρη τη Νότια Ηλεία.

Επτά σύλλογοι και φορείς της περιοχής, η τοπική εκκλησία, πολίτες και παιδιά συμμετείχαν στον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του ιστορικού μνημείου της Ολυμπίας, άλλοι με εργαλεία, άλλοι με τα χέρια, άλλοι με σακούλες αλλά όλοι με θετική ενέργεια, χαμόγελα και..πειράγματα ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη δράση για το 2018.

Η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας στο πλαίσιο των ποικίλλων δράσεών του για την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και την διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, συμμετείχε και φέτος λοιπόν για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece» με στόχο τον καθαρισμό ολόκληρης της χώρας μέσα σε μία μόνο μέρα, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά πάνω από 20 σακούλες απορριμμάτων με σκουπίδια και χορτάρια από τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου.

Την δράση οργάνωσαν από κοινού Η Τοπική Κοινότητα Νέας Φιγαλείας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιγαλείας,Πολιτιστικό Σύλλογο Φασκομηλιάς, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας, Σύλλογος Γυναικών Νέας Φιγαλείας & Περιχώρων, Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Νέας Φιγαλείας, Πολιτιστική Αθλητική Κίνηση Ηλείας ΠΑΚ.

Τέλος στο σημείο των δράσεων βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ζαχάρως - Φιγαλείας Νίκος Φάμελος, ο πρώην Δήμαρχος Ιωάννης Πιπιλής, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δ.Ε Φιγαλείας Γρηγόρης Γρηγορόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Αλτάνης. Εκπροσώπηση είχαν η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας με τον αρχαιοφύλακα Νικό Παπαγιώργο, το Δασαρχείο Ολυμπίας με τον Δασοφύλακα της περιοχής Νίκο Καπογιάννη, η ΠΑΚ Ηλείας με το μέλος της Γιώργο Καριώρη.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη δράση παραδόθηκαν δωρεάν στην Τοπική Κοινότητα από την οργανωτική επιτροπή του «Let’s do it Greece» . Παρόμοιες δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα με την συμμετοχή εθελοντών.

Την προβολή της δράσης ανέλαβε το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 ενώ χορηγός της δράσης ήταν και το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων- pna.gr και το ενημερωτικό πόρταλ της Ηλείας ilia24.gr.








Δείτε ολο το φωτογραφικό υλικό στο: #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top