3 Ιουν 2018
0 σχόλια

Ηλεία: 10ετής κάθειρξη και 150.000 ευρώ σε 41 χρονο που «ψάρεψε» ανήλικη μέσω διαδικτύου

Ηλεία: 10ετής κάθειρξη και 150.000 ευρώ σε 41 χρονο που «ψάρεψε» ανήλικη μέσω διαδικτύου
Η αναγκαιότητα «θωράκισης» των χρηστών του διαδικτύου και ιδίως των ανήλικων παιδιών,


τα οποία μπορούν να πέσουν εύκολα θύματα επιτηδείων,  που «ψαρεύουν» υλικό παιδικής πορνογραφίας αναδείχθηκε κατά την διάρκεια της εκδίκασης ποινικής υπόθεσης χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Μια ανήλικη, μικρότερη των 14 ετών, από νησί, έπεσε θύμα του κατηγορούμενου, ο οποίος την προσέγγισε διαδικτυακά μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και της ζήτησε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από τον πατέρα της ανήλικης, πριν ακριβώς έναν χρόνο και ο άνδρας συνελήφθη στην Ηλεία.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα – κακουργηματικού χαρακτήρα- της πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση μέσω πληροφοριακών συστημάτων και κατά συνήθεια με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή ύψους 150.000 ευρώ.

Επίσης, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα της απόπειρας προσέλκυσης ανηλίκων μέσω διαδικτύου με σκοπό τη διάπραξη αδικημάτων μέσω Η/Υ με πρόσθετες άλλες ενέργειες και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, ενώ αθωώθηκε για δύο άλλες πράξεις που κατηγορείτο (για εξώθηση ανηλίκου σε πορνογραφική παράσταση με εξαναγκασμό ή απειλή και για παράνομη είσοδο στη χώρα).

Το Δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας αλλά δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο κατηγορούμενος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και έτσι επέστρεψε στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Ωστόσο, ο ίδιος άσκησε έφεση και η υπόθεση θα φθάσει ξανά στο ακροατήριο.

Πηγή: εφημερίδα ΓΝΩΜΗ
Διάβασε περισσότερα στο iliaweb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top