22 Ιουν 2018
0 σχόλια

Αργυρό Βέλος: Με αυτό το τρένο θα ταξιδεύουμε Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες [video]

Αργυρό Βέλος: Με αυτό το τρένο θα ταξιδεύουμε Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες [video]
Ο κύβος ερρίφθη και από τον Σεπτέμβριο, εκτός απροόπτου, θα τεθεί σε λειτουργία το νέο τρένο που θα φέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέσω της Ferrovie από την Ιταλία.


Το Frecciargento ή αργυρό βέλος, όπως ονομάζεται, αναμένεται να μπει στις ράγες για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το νέο αυτό θα αλλάξει τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, διότι πρόκειται μεν για τρένο 20ετίας, αλλά είναι πλήρως ανακαινισμένο και διαθέτει τις δυνατότητες να ταξιδεύει με ταχύτητες που θα ξεπερνούν τα 200 χλμ./ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποδομή αυτή τη στιγμή σε τροχαίο υλικό, δεν επιτρέπει ταχύτητες άνω των 160 χλμ./ώρα.
Το Frecciargento ή αργυρό βέλος, όπως ονομάζεται, αναμένεται να μπει στις ράγες για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τον προσεχή Σεπτέμβριο

Η νέα, διπλή σιδηροδρομική γραμμή, και μάλιστα ηλεκτροκίνητη, στο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα, μόλις τελειώσουν τα έργα στη νέα γέφυρα κοντά στον Δομοκό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μπορεί τον Σεπτέμβριο να δοθεί στην κυκλοφορία, οπότε και η διαδρομή από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη θα καλύπτεται σε κάτι λιγότερο από 4 ώρες, ενώ με την ολοκλήρωση όλων των έργων υποδομής, στις αρχές του 2019, στόχος είναι η διαδρομή να μην ξεπερνά σε διάρκεια της 3 ώρες και 30 λεπτά.


Διαβάστε όλο το άρθρο στο: tilestwra.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top