27 Ιουν 2018
0 σχόλια

Γαβρόγλου: Καθολική απαγόρευση των κινητών στα σχολεία από την Α' Δημοτικού μέχρι το Λύκειο!

Γαβρόγλου: Καθολική απαγόρευση των κινητών στα σχολεία από την Α' Δημοτικού μέχρι το Λύκειο!
Τι είπε ακόμη ο υπουργός Παιδείας για το ζήτημα των καμερών, τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας και τη συμφωνία για το Σκοπιανό


Συνέντευξη παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στον ρ/σ "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΤ.

Κυριάρχο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η κατοχή κινητού από τους μαθητές εντός του σχολικού χώρου, καθώς και το ζήτημα των καμερών στα σχολεία.

Ο Κώστας Γαβρόγλου ήταν κατηγορηματικός, κατά τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Η απαγόρευση των κινητών στα σχολεία είναι καθολική "κι αφορά όλες τις σχολικές τάξεις από την Α’ Δημοτικού μέχρι το Λύκειο"!

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε παραμέτρους του φαινομένου, όπως το bullying, τα προσωπικά δεδομένα, η απόσπαση της προσοχής του μαθητή από το μάθημα και πολλά άλλα.

Αναφορικά με το ζήτημα των καμερών στα σχολεία ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι "δεν υπάρχουν κάμερες στα σχολεία μας, εκτός αν το κτίριο δεν έχει κόσμο, για λόγους ασφάλειας το βράδυ".

Ακόμη συνέχισε: "Εμείς είμαστε αντίθετοι σε τέτοιου είδους επιτήρηση", ενώ τόνισε ότι "οι κάμερες θα εντείνουν, αν θέλετε, μία επιτήρηση που δεν οδηγεί πουθενά. Και αντιθέτως δημιουργεί μία αίσθηση ότι παρακολουθείσαι από παντού."

Παρακάτω, ο Κώστας Γαβρόγλου ρωτήθηκε και για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε: "Οι σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους πρέπει να είναι διακριτές και θέλω να υπογραμμίσω ότι σε όλες μου τις συναντήσεις με τον Μακαριώτατο αυτό είναι ένα θέμα το οποίο δεν υπογραμμίζεται μόνο από εμάς αλλά υπογραμμίζεται και από τον Μακαριώτατο και θέλω να είμαι σαφής σε αυτό.

Και η διακριτότητα ενισχύει τον κάθε θεσμό και βεβαίως ο κάθε θεσμός έχει και υποχρεώσεις και δικαιώματα."

"Νομίζω ότι ήταν μια τεράστια  επιτυχία της Κυβέρνησης η αντιμετώπιση και επίλυση αυτού του προβλήματος", είπε τέλος ο υπουργός Παιδείας αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε στη συνέντευξή του ο Κώστας Γαβρόγλου στο: alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top