8 Ιουν 2018
0 σχόλια

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως

Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κοινωνικής δομής του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως.


Στο πλαίσιο των εγκαινίων ακολούθησε ημερίδα- ενημέρωση του κοινού για την λειτουργία της δομής, τις παρεμβάσεις και τους στόχους του προγράμματος.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζαχάρως, στεγάζεται στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου Ζαχάρως, και στελεχώνεται από την Ψυχολόγο κα Λυδία Μίχου και την Κοινωνική Λειτουργό κα Μαρία Καστρινού.

Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Κοινωνικής Πρόνοιας  του Δήμου Ζαχάρως, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δομές, στο πλαίσιο της λειτουργίας του πρωτοβάθμιου οργάνου την τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Φάμελος, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηνά Γαλάνη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως Γεώργιος Τριγάζης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζαχάρως, Λαμπρόπουλος Αναστάσιος, Λαμπρόπουλος Νικόλαος, Κόσσυφας Δημήτριος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Κλημαντίρης Γρηγόρης, η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ακριβή Κοτσάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζαχάρως, εργαζόμενοι των Υπηρεσιών του Δήμου Ζαχάρως, οι εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων, Πρόεδροι Φορέων και εκπρόσωποι Συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαχάρως, καθώς και πλήθος πολιτών.

Επίσης την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εκπροσώπησε, ο κος Μάριος Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι υπεύθυνος των δομών αυτών.

Στις τοποθετήσεις τους:

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Νικόλαος Φάμελος δήλωσε: « Στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι πολίτες δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της μεγάλης κρίσης.

Οι δομές της κοινωνικής πρόνοιας επίσης χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη και συντονισμό. Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί για εμάς ένα εργαλείο σημαντικό για την ανακούφιση των πολιτών μας.

Η συνεργασία όλων των υπηρεσιών του Δήμου έχουν σαν στόχο την επούλωση των πληγών του κοινωνικού συνόλου, αποτέλεσμα της κρίσης, καθώς τα προβλήματα και οι ανάγκες δεν έχουν ούτε πρόσωπο, ούτε χρώμα».

Επίσης ευχαρίστησε το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και τον Προϊστάμενο Προγραμματισμού του Δήμου Ζαχάρως κο Δρίλλια Αντώνη για την συμβολή του στη δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αθηνά Γαλάνη, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους.

Εξήρε το έργο και την προσπάθεια των εργαζομένων του Κέντρου Κοινότητας, και τον κο Αντώνη Δρίλια, Προϊστάμενο Προγραμματισμού για την υλοποίηση της Δομής, και κλείνοντας δήλωσε: «το Κέντρο Κοινότητας ενισχύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας για να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που χρίζουν βοηθείας.

Δίνουμε καθημερινά ένα μεγάλο αγώνα για να προσφέρουμε υπηρεσίες οι οποίες θα έχουν στοχευμένο αποτέλεσμα σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο  εύρος στην κοινωνία του Δήμου».

 Ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, και υπεύθυνος της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος κος Μάριος Αλεξόπουλος, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος καθώς και όλες τις παραμέτρους  λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας.

Επίσης εξήρε την δουλειά όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Ζαχάρως και τους Υπαλλήλους που το στελεχώνουν.

Ο Προϊστάμενος Προγραμματισμού του Δήμου Ζαχάρως κος Δρίλλιας Αντώνης, εξήρε το ήθος και την εργασία των υπαλλήλων του Κέντρου Κοινότητας. Ευχαρίστησε όλους τους Φορείς για την δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας.

Εν συνεχεία το στελεχιακό δυναμικό του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζαχάρως, η  Ψυχολόγος κα Λυδία Μίχου και η Κοινωνική Λειτουργός κα Μαρία Καστρινού, παρουσίασαν αναλυτικά την δομή και την λειτουργία της.

Ενημέρωσαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και το σημαντικό αντίκτυπο που έχει το Κέντρο Κοινότητας στην τοπική κοινωνία.

Η εκδήλωση έκλεισε με κεράσματα.


Πηγή: iliaoikonomia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top