4 Ιουν 2018
0 σχόλια

Facebook: Νέες αλλαγές στις 7 Ιουνίου -Τι είναι τα «Trending Topics» που κόβονται

Facebook: Νέες αλλαγές στις 7 Ιουνίου -Τι είναι τα «Trending Topics» που κόβονται
Αφαιρούνται από το Facebook τα «Trending Topics» την προσεχή βδομάδα,


όπως ανακοινώθηκε επίσημα, καθιστώντας σαφές πως η συγκεκριμένη λειτουργία είναι προτιμότερο να μην υπάρχει, ενώ σκοπεύει να δημιουργήσει διαφορετικά προϊόντα για την διάδοση των ειδήσεων.

Η λειτουργία έχει επικριθεί πολλαπλές φορές στο παρελθόν για τη δημοσιοποίηση θεωριών συνωμοσίας και αναληθών ειδήσεων, όπως η φάρσα για την 9/11.

Ο τομέας των «Trending Topics» πυροδότησε μια κατακραυγή του κοινού το 2016, καθώς όπως φαίνεται σύμφωνα με αναφορά, η λειτουργία απέκρυψε νέα του ειδησεογραφικού πρακτορείου των Συντηρητικών.

Η αντίδραση της Facebook για το επίμαχο ζήτημα του 2016 ήταν η αντικατάσταση των moderators με αλγορίθμους, η οποία έχει σημειωθεί ως η αρχή για μεγαλύτερα σκάνδαλα όπως η αλλοίωση των αμερικανικών εκλογών και προπαγανδιστικές καμπάνιες.

Η αντίληψη πως η Facebook είναι δημοσιογραφικά προκατειλημμένη έκανε την ηγεσία ανήσυχη καθώς κάνει τη διάδοση των αναληθή ιστοριών και ειδήσεων ευκολότερη.

Η εταιρία αναφέρει ότι δοκιμάζει διαφορετικούς τρόπους διάδοσης ειδήσεων, συμπεριλαμβανομένου μιας ετικέτας «breaking news» ή ακόμη και «Today In» για τα νέα της τοπικής κοινότητας.

Η ημερομηνία αφαίρεσης του τομέα των «Trending Topics» είναι η 7η Ιουνίου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top