14 Ιουν 2018
0 σχόλια

Βουλή Live: Κορυφώνεται η μάχη για το πολυνομοσχέδιο

Βουλή Live: Κορυφώνεται η μάχη για το πολυνομοσχέδιο
Ο Μητσοτάκης για την πρόταση μομφής


Ψηφίζεται σήμερα το μεσημέρι στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα  για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

Η ψηφοφορία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι έτσι ώστε το νομοσχέδιο να πάρει ΦΕΚ μέχρι τις 21 Ιουνίου, πριν δηλαδή από το Eurogroup εκείνης της ημέρας όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους.

Από χθες το νομοσχέδιο συζητείται με τη μορφή του επείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με ενστάσεις αντισυνταγματικότητας, τις οποίες στήριξε η αντιπολίτευση αλλά δεν έγιναν δεκτές απ' την πλειοψηφία.

O Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη Βουλή για το πότε η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Πέραν του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να υπερψηφιστεί, το ενδιαφέρον στρέφεται στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αφού εκτός των άλλων από το περιεχόμενό της αναμένεται να αποσαφηνιστεί και ο χρόνος κατάθεσης της πρότασης μομφής του κόμματός του.

Υπάρχει η εκδοχή πως η κατάθεση της πρότασης θα γίνει αμέσως μετά το τέλος της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ενώ μια δεύτερη κάνει λόγο για αύριο το πρωί, με την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης που έχει ζητήσει ο κ. Τσίπρας για να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία σχετικά με τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκαναν στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή, στη μία το μεσημέρι, και θα ανακοινώσει εάν η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας θα κατατεθεί αμέσως μετά την ψηφοφορία των προαπαιτουμένων σήμερα στις 3 μ.μ. ή αν θα κατατεθεί αύριο το πρωί με την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Ανέφεραν  ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι σε κάθε περίπτωση η συζήτηση της πρότασης μομφής να ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου την Κυριακή ο πρωθυπουργός να παραστεί στις Πρέσπες, στην υπογραφή της συμφωνίας ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη είπαν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η διάθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση ακόμη και το Σάββατο το μεσημέρι.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει η συζήτηση να διαρκέσει μέχρι το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου τότε να γίνει και η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

-Στη 13:00 περίπου αναμένεται η ομιλία του κ. Μητσοτάκη.

-Ο πρωθυπουργός, εάν μιλήσει σήμερα, θα το μιλήσει στις 14:00

-Η ψηφοφορία επί των μέτρων προγραμματίζεται για τις 15:00

Δείτε Live:


Πηγή: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top