5 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Ηλεία: Μεγάλο πλήγμα στις σταφίδες

Ηλεία: Μεγάλο πλήγμα στις σταφίδες
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ πήγε χθες στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων


Τις  σημαντικές ζημιές  που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις στις καλλιέργειες και κυρίως στη σταφίδα, στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, εξέτασε χθες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που πήγε στην περιοχή.

Αρχικά έγινε αυτοψία σε καλλιέργειες στην τοπική κοινότητα Καλλικώμου και στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ μετέβη στο δημαρχείο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων όπου υπήρξαν  συναντήσεις με τοπικούς φορείς, αλλά και πληγέντες παραγωγούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στις συναντήσεις, οι καταστροφές  εστιάζονται κυρίως στις σταφίδες που επηρεάστηκαν σε τεράστιο βαθμό από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ τονίστηκε πως θα πρέπει να υπάρξουν συνεννοήσεις με τους προέδρους των Τ.Κ. για την άμεση αναγγελία των ζημιών.

Στο μεταξύ από την πλευρά της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας εντείνονται οι πιέσεις προς τον ΕΛΓΑ,  προκειμένου να γίνουν εκτιμήσεις και στις υπόλοιπες περιοχές  του Νομού  που επλήγησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα η παραγωγή τους σε καρπούζια, πεπόνια, σταφίδα κ.α., κυριολεκτικά να σαπίζει στα χωράφια.

Για αύριο Παρασκευή εξάλλου στις 7 το απόγευμα,   έχει προγραμματιστεί να γίνει ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία  Χαβαρίου, σχετικά με τις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν στις σταφίδες.

Στη συζήτηση που θα παραστεί ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΛΓΑ κ. Γιώργος Κεχαγιάς, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί από την Ηλεία να συμμετάσχουν στο διάλογο.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top