11 Ιουλ 2018
0 σχόλια

Δήλωση - «βόμβα» Χαν για «αλλαγή συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας» [Βίντεο]

Δήλωση - «βόμβα» Χαν για «αλλαγή συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας» [Βίντεο]
Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν.


Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας».

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε think tank, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Ε.Ε. αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθήνας - Τιράνων.

«...εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», ανέφερε.

Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή και επικίνδυνη δήλωση και αναμένεται η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαψεύδει η Κομισιόν

Λίγη ώρα αργότερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν, κληθείς να διευκρινίσει τις δηλώσεις του Χαν, επισήμανε πως ο επίτροπος σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Δείτε το βίντεο:

Δήλωση - "βόμβα" Χαν για "αλλαγή συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας"

Watch Δήλωση - "βόμβα" Χαν για "αλλαγή συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας" by dpgmedia on Dailymotion here
Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top